Gomboti (galuste) cu prune

de dakris in Dulciuri, 24 Sep 2012 | 8656 vizualizari

 

Pentru ca am tot vazut si auzit "galuste cu prune" peste tot, am zis ca trebuie sa fac si eu. E prima data cand le fac...am citit mai multe retete, le-am "compilat" si iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 17-18 prune medii
  • 4 cartofi medii (aprox. 500 g)
  • 150 g faina
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 3 lingurite scortisoara macinata
  • 100 g pesmet
  • 3-4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti (galuste) cu prune:

Zaharul il amestecam cu scortisoara.


Prunele le spalam, le taiem pe o parte si scoatem samburii in locul carora punem zahar amestecat cu scortisoara.


Intr-o tigaie se pune pesmetul peste uleiul deja incins, se amesteca bine si il mentinem pe foc pana se rumeneste putin, apoi se lasa la racit, moment in care se adauga amestecul de zahar si scortisoara ramas dupa umplerea prunelor.


Cartofii se fierb si se paseaza. Cand s-au racit se adauga ouale si se incorporeaza faina. Va rezulta o coca lipicioasa care se modeleaza cu mainile bine infainate. Astfel, luam putin aluat, formam o bila in palme si o aplatizam; in mijloc se pune pruna care se “imbraca” in aluat rezultand o bila. Se aseaza pe o farfurie, tocator etc infainat.


Punem o cratita cu apa pe aragaz, cand incepe sa fiarba se scufunda galustele (nu le inghesuim in oala, le fierbem pe rand!). Cand se ridica la suprafata se scurg si se tavalesc prin pesmetul dulce cu aroma de scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti (galuste) cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

elucubratiiculinare 1

28.09.2012, 18:43

sunt delicioase

babi5 1

03.09.2013, 08:37

gaby_gabytza 1

03.09.2013, 18:26

buuune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune