Gomboti (galuste) cu prune

de dakris in Dulciuri, 24 Sep 2012 | 6170 vizualizari

 

Pentru ca am tot vazut si auzit "galuste cu prune" peste tot, am zis ca trebuie sa fac si eu. E prima data cand le fac...am citit mai multe retete, le-am "compilat" si iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 17-18 prune medii
  • 4 cartofi medii (aprox. 500 g)
  • 150 g faina
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 3 lingurite scortisoara macinata
  • 100 g pesmet
  • 3-4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti (galuste) cu prune:

Zaharul il amestecam cu scortisoara.


Prunele le spalam, le taiem pe o parte si scoatem samburii in locul carora punem zahar amestecat cu scortisoara.


Intr-o tigaie se pune pesmetul peste uleiul deja incins, se amesteca bine si il mentinem pe foc pana se rumeneste putin, apoi se lasa la racit, moment in care se adauga amestecul de zahar si scortisoara ramas dupa umplerea prunelor.


Cartofii se fierb si se paseaza. Cand s-au racit se adauga ouale si se incorporeaza faina. Va rezulta o coca lipicioasa care se modeleaza cu mainile bine infainate. Astfel, luam putin aluat, formam o bila in palme si o aplatizam; in mijloc se pune pruna care se “imbraca” in aluat rezultand o bila. Se aseaza pe o farfurie, tocator etc infainat.


Punem o cratita cu apa pe aragaz, cand incepe sa fiarba se scufunda galustele (nu le inghesuim in oala, le fierbem pe rand!). Cand se ridica la suprafata se scurg si se tavalesc prin pesmetul dulce cu aroma de scortisoara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti (galuste) cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

elucubratiiculinare 1

28.09.2012, 18:43

sunt delicioase

babi5 1

03.09.2013, 08:37

gaby_gabytza 1

03.09.2013, 18:26

buuune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune