Granita de pepene verde si menta

de Catalina L in Dulciuri, 22 Sep 2016 | 427 vizualizari

 

Ce savuroasa si racoritoare este aceasta reteta !
Îmi place mult harbuzul iar asociat cu menta devine foarte rafinat .
O data înghețat se va transforma in Granita.
Nu este nevoie să adaugati gheata, apa prezenta in pepenele verde este suficientă .
Originara din Italia, mai exact Sicilia, Granita este un desert simplu de preparat, usor, savuros si extraordinar de racoritor. Ingredientele principale sunt la indemana oricui: apa, zahar sau miere, siropuri,fructe si/sau diverse arome.
Desi este foarte asemanator cu sorbetul sau "gheata italiana"(italian ice), acest desert semi-inghetat se remarca prin faptul ca este conceput astfel incat cristalele sau fulgii de gheata sa fie destul de mari si sa ti se topeasca in gura (in timp ce sorbetul se face macinand fin gheata, pana ce devine cremoasa).
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/09/granita-de-pepene-verde-si-menta.html
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 800 g pepene verde bine copt
  • 25 cl sirop de menta de casa
  • mentă proaspătă
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Granita de pepene verde si menta:

Se prepară siropul de menta o zi inainte- vezi reteta aici.


Se curata pepenele de sâmburi şi se taie bucati.


Se mixeaza în vasul blenderului adaugand treptat siropul de menta rece.


Se da la congelator intr-o tava intinsa acoperita care sa permita inghetarea rapida.


Se scoate tava dupa 30 de minute si se amesteca cu o furculita cristalele de gheata formate deasupra si se pune iar la congelator.


Se repeta procesul o data la 30 minute timp de 3 ore.


Se poate lasa toata noaptea si a 2-a zi se zgaraie la suprafata cu o lingura/ furculita.


Se serveste decorata cu menta proaspata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Granita de pepene verde si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

mirela0911 1

23.09.2016, 10:41

Ce culoare frumoasa!

simona72 1

24.09.2016, 14:05

Ce fain!! Asta era buna pe canicula!

Rocsi 1

24.09.2016, 19:04

Mmmm, suna bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti cu nuca