Gratar de vita cu garnitura de cartofi piure

de alinutzika in Vita, 16 Aug 2011 | 2520 vizualizari

 

Gratar de vita cu garnitura de cartofi piure, o mancare pe gustul meu....

 

INGREDIENTE

  • Gratar:
  • 1/2 kg carne de vita pentru gratar
  • condimente :sare, piper, etc.
  • Piure:
  • 1 kg cartofi
  • 200-300 ml lapte
  • 100 g margarina(unt)
  • sare

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratar de vita cu garnitura de cartofi piure:

Preparare gratar de vita cu garnitura de cartofi piure


Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie in sferturi si se pun la fiert in apa cat sa-i acopere bine adaugand si sare.


In timp ce cartofii fierb, se fac gratarele: se taie carnea in bucati potrivite, se bate putin cu batatorul de snitele, se condimenteaza si se prajeste in tigaie teflonata sau pe gratar.


Cand cartofii sunt fierti, asa incat sa intre usor furculita in ei, se strecoara bine de apa, apoi se mixeaza la viteza mica pana sunt sfaramati toti cartofii. Se adauga margarina(o lingura sau o lingurita, in functie de cantitatea de cartofi) apoi treptat, laptele fierbinte, pana ajunge de consistenta unei creme.


Se serveste gratarul cu garnitura de cartofi piure simplu sau puteti face si un sos alaturi.


Am servit gratarul de vita cu garnitura de cartofi piure cu o salata de rosii proaspete si foarte zemoase, din gradina.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar de vita cu garnitura de cartofi piure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

17.08.2011, 21:48

maine vin la masa,ca acum e tarziu

jolygina 1

18.08.2011, 09:16

adry88 1

18.08.2011, 11:20

place mai ales k e la gratar

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Gulas de vitel cu vodca