Graten de broccoli si conopida

de Bucataras in Mancaruri de legume, 18 Mar 2021 | 4621 vizualizari

 

O alta reteta light and easy to do. Graten de broccoli si conopida, cu verdeturi si un topping de branzeturi si pesmet, ceea ce il face usor crocant. 

 

INGREDIENTE

  • 5-6 buchetele de conopida
  • un broccoli mic
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • o legatura de patrunjel+marar
  • 150 g chedar si parmezan
  • muguri de pin
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri pesmet Panko
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper, condimente orientale Ras el Hanout
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Graten de broccoli si conopida:

Separa conopida si broccoli in buchetele, apoi cele care ti se par prea mari poti sa le tai in jumatate. 

Curata, spala si taie ceapa, usturoiul, patrunjelul si mararul. 

Pregateste o tigaie, pune 2 linguri de ulei in ea dupa ce s-a incins si adauga ceapa si usturoiul, amesteca usor, apoi adauga conopida, broccoli si verdeata tocata marunt. Condimenteaza cu sare, piper si o lingurita de Ras el Hanout. Poti adauga acum si mugurii de pin. 

Nu lasa pe foc mai mult de 2 minute, caci vrem ca legumele sa ramana usor crocante la final. 

Adauga peste legume si fulgi de chedar si parmezan si amesteca.

Pregateste un vas pentru cuptor, unge-l cu unt, apoi toarna compozitia si aranjeaza uniform. 

Mai presara deasupra cativa fulgi de branzeturi, muguri de pin si cativa fulgi de unt.

Amesteca separat ouale cu laptele si pesmetul, apoi toarna sosul format in vas, in asa fel incat sa fie cuprinsa intreaga compozitie. 

Da vasul la cuptor pentru 30 minute. 

Cand gratenul de broccoli si conopida e usor rumen deasupra opreste cuptorul si lasa la racit. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Graten de broccoli si conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bucataras 1

19.03.2021, 09:37

Asta e frumusetea oricarei retete, ca o poti adapta in functie de ce preferinte culinare ai si evident, in functie de ce ai prin frigider.

Rocsi 1

19.03.2021, 18:44

Bine mai arata!

abstract01 1

20.03.2021, 00:41

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Frittata cu somon afumat si legume