Gratin cu chiftelute de curcan si eierspatzle

de mihaelar63 in Paste, 19 Mai 2014 | 5242 vizualizari

 

Nimic nu se pierde , totul se transforma . Am ramas pe stoc cu niste chiftelute din carne de curcan . M-am gandit sa le combin cu paste . Paste doar acestea s-au gasit prin proviziile mele : eierspatzle proaspeti -adica taitei svabesti cu ou .

 

INGREDIENTE

  • 20 chiftelute din carne de curcan
  • 500 gr eierspatzle -taitei svabesti cu ou proaspeti
  • 200 gr sunca presata
  • 200 gr cas razuit
  • 200 gr smantana
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei masline
  • nucsoara
  • scortisoara
  • fulgi chili
  • sare
  • rosii
  • busuioc verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin cu chiftelute de curcan si eierspatzle:

Se fierb taiteii in apa cu sare respectand instructiunile de pe ambalaj .

Se topeste untul + uleiul intr-o craticioara . Puneti smanatana , jumatate din casul razuit si putina nucsoara , scortisoara , sare. Amestecati si trageti de pe foc imediat ce casul s-a incorporat .

Se tapeteaza o tava ceramica cu unt si pesmet si se pun taiteii in ea .

Asezati deasupra taiteilor chiftelutele si sunca feliata .

Turnati sosul alb deasupra .

Presarati restul de cascaval razuit si fulgii de chili .

Dati la cuptor pentru gratinare  15 minute .Este gata cand a inceput sa se rumeneasca .

Serviti  preparatul cald decorat cu rosii si frunze de busuioc verde .

TIPS-URI

1

Trebuie sa lucrati cu sosul alb cat este cald . Dupa racire se intareste .

2

Eierspatzle sunt taitei gen de casa , aveti grija sa nu-i fierbeti prea tare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin cu chiftelute de curcan si eierspatzle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de paste cu linte si mazare