Rotolo di ricotta e spinaci

de Sim0na in Paste, 25 Feb 2013 | 1487 vizualizari

 

Sau mai pe romaneste - rulouri cu branza si spanac :) Desi pare complicat.. nu-i deloc asa si cu siguranata este foarte bun!! Pana si bunicii ia placut :)
Reteta originala o gasiti aici : http://deliciousflavours.blogspot.ro/2012/10/rotolo-di-ricotta-e-spinaci.html

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • putina apa
  • Umplutura:
  • 500 g ricotta
  • 200 g spanac congelat
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou
  • 50 g parmezan
  • busuioc uscat
  • nucsoara macinata
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei uscat
  • ulei
  • Sos:
  • 100 g unt
  • 50 g parmezan
  • salvie uscata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotolo di ricotta e spinaci:

Ceapa tocata marunt am calit-o in putin ulei, iar cand s-a inmuiat am adaugat spanacul congelat. Am lasat cateva minute sa se caleasca si spanacul, apoi am dat deoparte sa se raceasca.


Am pregatit aluatul din faina, oua, sare si putina apa. Am format un aluat elastic, ca de taitei.


Ricotta am amestecat-o cu oul, parmezanul, sare, piper, busuioc, nucsoara, fulgii de ardei, iar la urma spanacul rece. Am impartit aluatul in doua, am intins pe rand cele doua foi, pe care le-am umplut cu amestecul de branza, impartita si ea in doua, lasand in laterale cca 1-2 cm aluat, pentru a putea impaturii fara sa iasa crema. Am rulat cat de strans am putut, apoi am pus ruladele in doua servete curate de bucatarie, le-am strans bine, le-am legat cu sfoara la capete, si le-am pus la fiert in apa, in momentul in care aceasta a inceput sa clocoteasca. Am lasat cca 30 minute sa fiarba. Eu am ales sa fac doua rulade pentru ca nu am avut un vas suficient de lat pentru a le fierbe.


Cand ruladele s-au fiert, le-am scos din prosop, le-am lasat cateva minute sa se odihneasca, apoi le-am taiat felii de cca 5 cm, pe care le-am pus intr-un vas termorezistent. Am pregatit si sosul din unt, parmezan si salvie uscata, pe care l-am pus peste rulourile taiate. Am dat vasul la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute.


Le-am servit calde.. foarte bune au fost!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rotolo di ricotta e spinaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

laura_n 1

25.02.2013, 16:52

ce bine arata ! si combinatia este tare reusita

Lau 1

25.02.2013, 17:09

fain arata

danakarin 1

25.02.2013, 21:11

Imi place! Cred ca si mei mi-ar place! Trebuie sa incerc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu spanac