Rotolo di ricotta e spinaci

de Sim0na in Paste, 25 Feb 2013 | 3527 vizualizari

 

Sau mai pe romaneste - rulouri cu branza si spanac :) Desi pare complicat.. nu-i deloc asa si cu siguranata este foarte bun!! Pana si bunicii ia placut :)
Reteta originala o gasiti aici : http://deliciousflavours.blogspot.ro/2012/10/rotolo-di-ricotta-e-spinaci.html

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • putina apa
  • Umplutura:
  • 500 g ricotta
  • 200 g spanac congelat
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou
  • 50 g parmezan
  • busuioc uscat
  • nucsoara macinata
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei uscat
  • ulei
  • Sos:
  • 100 g unt
  • 50 g parmezan
  • salvie uscata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotolo di ricotta e spinaci:

Ceapa tocata marunt am calit-o in putin ulei, iar cand s-a inmuiat am adaugat spanacul congelat. Am lasat cateva minute sa se caleasca si spanacul, apoi am dat deoparte sa se raceasca.

Am pregatit aluatul din faina, oua, sare si putina apa. Am format un aluat elastic, ca de taitei.

Ricotta am amestecat-o cu oul, parmezanul, sare, piper, busuioc, nucsoara, fulgii de ardei, iar la urma spanacul rece. Am impartit aluatul in doua, am intins pe rand cele doua foi, pe care le-am umplut cu amestecul de branza, impartita si ea in doua, lasand in laterale cca 1-2 cm aluat, pentru a putea impaturii fara sa iasa crema. Am rulat cat de strans am putut, apoi am pus ruladele in doua servete curate de bucatarie, le-am strans bine, le-am legat cu sfoara la capete, si le-am pus la fiert in apa, in momentul in care aceasta a inceput sa clocoteasca. Am lasat cca 30 minute sa fiarba. Eu am ales sa fac doua rulade pentru ca nu am avut un vas suficient de lat pentru a le fierbe.

Cand ruladele s-au fiert, le-am scos din prosop, le-am lasat cateva minute sa se odihneasca, apoi le-am taiat felii de cca 5 cm, pe care le-am pus intr-un vas termorezistent. Am pregatit si sosul din unt, parmezan si salvie uscata, pe care l-am pus peste rulourile taiate. Am dat vasul la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute.

Le-am servit calde.. foarte bune au fost!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotolo di ricotta e spinaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

laura_n 1

25.02.2013, 16:52

ce bine arata ! si combinatia este tare reusita

Lau 1

25.02.2013, 17:09

fain arata

danakarin 1

25.02.2013, 21:11

Imi place! Cred ca si mei mi-ar place! Trebuie sa incerc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu spanac