Aperitiv rulada cu spanac si branza

de lucy2002 in Aperitive / Garnituri, 11 Iun 2019 | 16157 vizualizari

 

Aceasta reteta am vazut-o la bucataras Oana si am zis ca musai trebuie sa o incerc si eu. A iesit un aperitiv  foarte aspecutos si bun. Am mai umblat la cantitati pe ici colo si la ingrediente.
Multumesc Oana pentru inspiratie!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 gr spanac (piure)
  • 4 oua
  • 150 gr smantana 20%
  • 300 gr faina
  • 5 gr bicarbonat de sodiu
  • 5 gr praf de copt
  • sare, piper dupa gust
  • Umplutura:
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 350 gr branza de vaci( de la Lidl la galetusa)
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1/2 ardei capia
  • marar
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada cu spanac si branza:

Am ales spanacul, l-am spalat foarte bine si l-am pus la foc intr-o cratita cu apa si jumatate lingurita de sare. Dupa ce a fiert, l-am pus la scurs si l-am blenduit. Peste spanac am adaugat galbenusurile si smantana, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu,  am amestecat bine, iar la urma albusurile batute spuma. Se potriveste de gust cu sare si piper.

Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si punem compozitia, o nivelam si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 20-25 minute.

Scoatem blatul de spanac si il rulam ferbinte cu ajutorul hartiei de copt si-l lasam sa se raceasca.

Mixam branza cu untul, adaugam ceapa, mararul si ardeiul taiat marunt, potrivim de sare si piper si crema de branza este gata.

Se intinde unform branza peste blatul de spanac racit si se ruleaza fara hartie de copt. Lasam la frigider pentru doua ore dupa ce am invelit rulada in folie alimentara. Dupa doua ore se poate portiona.

Pofta buna!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

untul sa fie la temperatura camerei

2

se poate folosi si spanac congelat

3

albusul se incorporeaza cu atentie

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

lucy2002 1

15.06.2019, 08:56

Multumesc dantes!

mirela0911 1

16.06.2019, 21:45

Grozav de bine arata!

RODIMUR 1

17.06.2019, 19:59

Tare bună mai este rulada asta...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mozzarella in caleasca