Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume

de merisor in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2015 | 2723 vizualizari

 

Nu pot sa spun decat ca a iesit ceva tare bun, o budinca aerata si tare gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr cus-cus
  • apa in proportie de 3:1 fata de cus-cus
  • sare
  • 750 gr carne tocata amestec
  • 350 gr ciuperci feliate
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 2 ardei copti
  • 3 linguri ulei
  • cimbru
  • maghiran
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 3 oua
  • 75 gr cascaval
  • In plus:
  • 20 gr unt
  • 2-3 bucati rosii deshidratate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume:

Punem apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa fiarba adaugam cus-cusul.

Il lasam sa fiarba pana cand absoarbe toata apa, apoi il dam la rece.

Curatam si tocam marunt, legumele.

Scurgem ciupercile de apa si le tocam mai marunt.

Punem uleiul la incins si adaugam mai intai ceapa si morcovul, iar dupa cateva minute ciupercile.

Presaram putina sare peste ele, cimbru, piper si maghiran si acoperim vasul.

Le lasam sa se inabuse la foc mic spre mediu pana sunt bine patrunse, apoi adaugam usturoiul, ardeiul si carnea tocata.

Amestecam din cand in cand cu o paleta sa se patrunda si carnea uniform.

Presaram din nou condimente, inclusiv boia de ardei si lasam vasul pe foc pana cand carnea este bine preparata.

Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

Lasam ingredientele sa se raceasca usor, apoi peste carnea tocata adaugam 1 ou intreg si doua galbenusuri, iar peste cus-cus, adaugam doua albusuri batute spuma.

Ungem o forma termorezistenta cu unt, asezam jumatate din cus-cus, apoi carnea tocata si legumele si deasupra acoperim cu cus-cus.

Radem cascavalul deasupra, asezam si cateva bucati de rosii deshidratate si dam vasul la cuptor pentru 25 minute la 180 de grade.

Servim mancarea cu ketchup si legume proaspete, sau cu muraturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume-0
Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume-1
Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume-2
Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume-3
Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume-4
Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume-5
Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume-6
Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume-7
Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume-8
Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume-9
Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume-10
Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume-11
Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume-12
Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume-13
Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume-14
Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume-15
Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume-16

COMENTARII (31)

Xandrinne

Xandrinne 1

14.03.2015, 07:27

 merisor

merisor 1

14.03.2015, 07:55

Panacris

Panacris 1

17.03.2015, 08:55

Suuppeerr!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!