Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2015 | 5315 vizualizari

 

Nu pot sa spun decat ca a iesit ceva tare bun, o budinca aerata si tare gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr cus-cus
  • apa in proportie de 3:1 fata de cus-cus
  • sare
  • 750 gr carne tocata amestec
  • 350 gr ciuperci feliate
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 2 ardei copti
  • 3 linguri ulei
  • cimbru
  • maghiran
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 3 oua
  • 75 gr cascaval
  • In plus:
  • 20 gr unt
  • 2-3 bucati rosii deshidratate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume:

Punem apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa fiarba adaugam cus-cusul.

Il lasam sa fiarba pana cand absoarbe toata apa, apoi il dam la rece.

Curatam si tocam marunt, legumele.

Scurgem ciupercile de apa si le tocam mai marunt.

Punem uleiul la incins si adaugam mai intai ceapa si morcovul, iar dupa cateva minute ciupercile.

Presaram putina sare peste ele, cimbru, piper si maghiran si acoperim vasul.

Le lasam sa se inabuse la foc mic spre mediu pana sunt bine patrunse, apoi adaugam usturoiul, ardeiul si carnea tocata.

Amestecam din cand in cand cu o paleta sa se patrunda si carnea uniform.

Presaram din nou condimente, inclusiv boia de ardei si lasam vasul pe foc pana cand carnea este bine preparata.

Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

Lasam ingredientele sa se raceasca usor, apoi peste carnea tocata adaugam 1 ou intreg si doua galbenusuri, iar peste cus-cus, adaugam doua albusuri batute spuma.

Ungem o forma termorezistenta cu unt, asezam jumatate din cus-cus, apoi carnea tocata si legumele si deasupra acoperim cu cus-cus.

Radem cascavalul deasupra, asezam si cateva bucati de rosii deshidratate si dam vasul la cuptor pentru 25 minute la 180 de grade.

Servim mancarea cu ketchup si legume proaspete, sau cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei prajiti
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Orez cu gogosari