Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume

de merisor in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2015 | 4033 vizualizari

 

Nu pot sa spun decat ca a iesit ceva tare bun, o budinca aerata si tare gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr cus-cus
  • apa in proportie de 3:1 fata de cus-cus
  • sare
  • 750 gr carne tocata amestec
  • 350 gr ciuperci feliate
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 2 ardei copti
  • 3 linguri ulei
  • cimbru
  • maghiran
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 3 oua
  • 75 gr cascaval
  • In plus:
  • 20 gr unt
  • 2-3 bucati rosii deshidratate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume:

Punem apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa fiarba adaugam cus-cusul.


Il lasam sa fiarba pana cand absoarbe toata apa, apoi il dam la rece.


Curatam si tocam marunt, legumele.


Scurgem ciupercile de apa si le tocam mai marunt.


Punem uleiul la incins si adaugam mai intai ceapa si morcovul, iar dupa cateva minute ciupercile.


Presaram putina sare peste ele, cimbru, piper si maghiran si acoperim vasul.


Le lasam sa se inabuse la foc mic spre mediu pana sunt bine patrunse, apoi adaugam usturoiul, ardeiul si carnea tocata.


Amestecam din cand in cand cu o paleta sa se patrunda si carnea uniform.


Presaram din nou condimente, inclusiv boia de ardei si lasam vasul pe foc pana cand carnea este bine preparata.


Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.


Lasam ingredientele sa se raceasca usor, apoi peste carnea tocata adaugam 1 ou intreg si doua galbenusuri, iar peste cus-cus, adaugam doua albusuri batute spuma.


Ungem o forma termorezistenta cu unt, asezam jumatate din cus-cus, apoi carnea tocata si legumele si deasupra acoperim cu cus-cus.


Radem cascavalul deasupra, asezam si cateva bucati de rosii deshidratate si dam vasul la cuptor pentru 25 minute la 180 de grade.


Servim mancarea cu ketchup si legume proaspete, sau cu muraturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Xandrinne 1

14.03.2015, 07:27

merisor 1

14.03.2015, 07:55

Panacris 1

17.03.2015, 08:55

Suuppeerr!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata ”Curcubeu”

de RODIMUR 5

la 00:52

Placinte cu branza sarata si cascaval

ieri la 19:48

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

ieri la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

pe 21.01 la 23:56

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac si piept de pui