Salata de icre cu ceapa

de Gicuta in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2015 | 35101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g icre sarate
  • 500 ml ulei
  • 2 linguri gris
  • zeama de la o lamaie
  • 50 ml apa minerala
  • ceapa
  • 250 ml apa pentru fiert grisul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de icre cu ceapa:

Am pus la fiert apa cu grisul si am amestecat cu telul pana grisul s-a dezlipit de pe marginile cratitei. Am dat deoparte craticioara si am lasat la racit.

Am scos icrele din borcan si le-am pus la scurs intr-o strecuratoare. Daca sunt prea sarate le puteti trece printr-un jet de apa.

Cand acestea s-au scurs bine, le-am pus intr-un bol impreuna cu grisul fiert si racit si am inceput sa mixez la viteza mica. Am adaugat cate o lingura de ulei si am mixat in continuare. Am inceput sa stropesc cu cate putina apa, continuand sa adaug uleiul incetul cu incetul. O sa obsevam ca  pe parcurs se schimba textura si culoarea salatei. Spre sfarsit am  adaugam zeama de lamaie. Cand am terminat de incorporat uleiul si zeama de lamaie, am adaugat ceapa tocata marunt, amestecand cu paleta de bucatarie.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

dantes 1

13.05.2015, 08:25

Bune!

kojac64 1

28.10.2015, 20:54

Foarte bune.

aurel61 1

29.10.2015, 17:41


Ce-i asta?Ce cauta grisul in combinatie cu icrele?
Icrele se fac fara gris ci doar cu ulei,lamaie ,ceapa tocata marunt. Icercati sau cum zicea un mare gastronom "cercati si veti vedea"

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi