Gratin de dovlecei cu rosii

de Sidy in Mancaruri de legume, 26 Iun 2011 | 3018 vizualizari

 

Am vazut ceva asemanator la Dya si am zis ca voi face cat de curand....
A iesit ceva foarte, foarte bun care se poate servi ca atare sau drept garnitura.
Incercati !
Va las mai multe bunatati sa aveti cu ce va delecta o saptamana cat voi lipsi....

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei tineri
  • 5 rosii
  • 200 cas de oaie
  • 3-4 oua
  • 100 g cascaval bun
  • 30 g unt
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ceapa
  • marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de dovlecei cu rosii:

Curatam dovlecelul si il taiem felii.Presaram sare si piper si lasam dovlecelul 10 minute in strecuratoare sa se scurga de apa.


Rosiile spalate si bine sterse le taiem felii de grosimea dovlecelului.


Taiem fasii si casul iar ceapa o taiem solzisori.


Intr-un vas de yenna uns cu unt si presarat cu pesmet ,punem pe rand o felie de dovlecel, una de rosie si o bucatica de cas , formand coloane pina terminam ingredientele.


Deasupra presaram ceapa verde tocata cu frunzele verzi cu tot si mararul verde tocat.


Batem bine ouale si le amestecam cu smantana pina se omogenizeaza bine apoi asezonam.


Rasturnam ouale cu smantana deasupra dovleceilor apoi radem deasupra cascavalul si dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pina cand se rumeneste frumos deasupra.


Scoatem din cuptor si portionam.


Servim ca atare sau drept garnitura.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de dovlecei cu rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

27.06.2011, 11:20

buni buni

adry88 1

28.06.2011, 15:47

Lau 1

02.07.2011, 22:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti