Gratin de dovlecei cu rosii

de Sidy in Mancaruri de legume, 26 Iun 2011 | 4212 vizualizari

 

Am vazut ceva asemanator la Dya si am zis ca voi face cat de curand....
A iesit ceva foarte, foarte bun care se poate servi ca atare sau drept garnitura.
Incercati !
Va las mai multe bunatati sa aveti cu ce va delecta o saptamana cat voi lipsi....

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei tineri
  • 5 rosii
  • 200 cas de oaie
  • 3-4 oua
  • 100 g cascaval bun
  • 30 g unt
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ceapa
  • marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de dovlecei cu rosii:

Curatam dovlecelul si il taiem felii.Presaram sare si piper si lasam dovlecelul 10 minute in strecuratoare sa se scurga de apa.

Rosiile spalate si bine sterse le taiem felii de grosimea dovlecelului.

Taiem fasii si casul iar ceapa o taiem solzisori.

Intr-un vas de yenna uns cu unt si presarat cu pesmet ,punem pe rand o felie de dovlecel, una de rosie si o bucatica de cas , formand coloane pina terminam ingredientele.

Deasupra presaram ceapa verde tocata cu frunzele verzi cu tot si mararul verde tocat.

Batem bine ouale si le amestecam cu smantana pina se omogenizeaza bine apoi asezonam.

Rasturnam ouale cu smantana deasupra dovleceilor apoi radem deasupra cascavalul si dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pina cand se rumeneste frumos deasupra.

Scoatem din cuptor si portionam.

Servim ca atare sau drept garnitura.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de dovlecei cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zucchini Pane