Gratin din piept de pui cu cartofi noi

de Sidy in Pui, 12 Mai 2013 | 15136 vizualizari

 

Pentru ca pieptul de pui la gratar mi se pare cam sec, m-am gandit sa il combin putin cu cartofii noi si putin sos.
Mi-a placut ce a iesit , iar farfuriile au ramas curate.Tot s-a mancat....

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 600 g cartofi noi
  • 200 g cascaval
  • 3 oua
  • o cana cu lapte
  • 200 ml smantana
  • 100 g mozzarela
  • 3-4 catei usturoi
  • amestec grecesc pentru pui
  • lemon pepper
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • chilli
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin din piept de pui cu cartofi noi:

Taiem pieptul de pui in fasii pe care le punem intr-un vas in care am pus laptele, sare, amestecul grecesc , lemon pepper si chilli.Dam vasul la rece( dupa ce am pus folie alimentara pe el) pentru macar 30 de minute.

Cartofii curatati ii punem la fiert in apa cu sare si ii lasam sa fiarba 15 minute.

Incingem un gratar non-aderent si asezam pe el pieptul de pui si il frigem pe ambele parti.

Cartofii fierti, scursi de apa ii taiem rondele si ii punem intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet.Ii punem pe margini, captusind peretii vasului.

Pieptul de pui prajit , il taiem cubulete si il punem peste cartofi in vas.

Deasupra radem 100 g cascaval.

Batem bine ouale , adaugam smantana , mararul verde tocat , usturoiul presat si condimentam.Rasturnam compozitia peste pieptul de pui si cartofi, apoi rade, cascavalul ramas si il presaram deasupra.Bucatile de mozzarela le punem deasupra.

Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pentru aproximativ 45-50 de minute pina se rumeneste deasupra.

Servim gratinul alaturi de o salata, eu am avut salata de castraveti cu smantana.

Pofta mare sa aveti !

TIPS-URI

1

Cine doreste poate servi gratinul cu o lingura cu smantana deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin din piept de pui cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

babi5 1

02.12.2014, 15:22

Bunnnnnn

Aletta 1

11.06.2015, 11:00

foarte bun

Ancutsa 1

04.10.2016, 11:30

Un preparat frumos, dar mai ales delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu piept de pui