Gratin din piept de pui cu cartofi noi

de Sidy in Pui, 12 Mai 2013 | 10136 vizualizari

 

Pentru ca pieptul de pui la gratar mi se pare cam sec, m-am gandit sa il combin putin cu cartofii noi si putin sos.
Mi-a placut ce a iesit , iar farfuriile au ramas curate.Tot s-a mancat....

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 600 g cartofi noi
  • 200 g cascaval
  • 3 oua
  • o cana cu lapte
  • 200 ml smantana
  • 100 g mozzarela
  • 3-4 catei usturoi
  • amestec grecesc pentru pui
  • lemon pepper
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • chilli
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin din piept de pui cu cartofi noi:

Taiem pieptul de pui in fasii pe care le punem intr-un vas in care am pus laptele, sare, amestecul grecesc , lemon pepper si chilli.Dam vasul la rece( dupa ce am pus folie alimentara pe el) pentru macar 30 de minute.


Cartofii curatati ii punem la fiert in apa cu sare si ii lasam sa fiarba 15 minute.


Incingem un gratar non-aderent si asezam pe el pieptul de pui si il frigem pe ambele parti.


Cartofii fierti, scursi de apa ii taiem rondele si ii punem intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet.Ii punem pe margini, captusind peretii vasului.


Pieptul de pui prajit , il taiem cubulete si il punem peste cartofi in vas.


Deasupra radem 100 g cascaval.


Batem bine ouale , adaugam smantana , mararul verde tocat , usturoiul presat si condimentam.Rasturnam compozitia peste pieptul de pui si cartofi, apoi rade, cascavalul ramas si il presaram deasupra.Bucatile de mozzarela le punem deasupra.


Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pentru aproximativ 45-50 de minute pina se rumeneste deasupra.


Servim gratinul alaturi de o salata, eu am avut salata de castraveti cu smantana.


Pofta mare sa aveti !

 

TIPS-URI

1

Cine doreste poate servi gratinul cu o lingura cu smantana deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin din piept de pui cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

babi5 1

02.12.2014, 15:22

Bunnnnnn

Aletta 1

11.06.2015, 11:00

foarte bun

ancutsa 1

04.10.2016, 11:30

Un preparat frumos, dar mai ales delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu curry si susan