Greta Garbo

de Lavinia in Prajituri, 7 Mar 2013 | 22939 vizualizari

 

Una din prajiturile preferate ale copilariei mele :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 ml apa minerala calduta
  • 50 g zahar
  • 200 g unt
  • 2 linguri smantana
  • coaja de la 1 lamaie
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • faina cat cuprinde(cca 500 g)
  • Umplutura:
  • 1 borcan gem de caise
  • 350 g nuci macinate
  • 200 g zahar
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 70-80 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Greta Garbo:

Facem o maia din drojdie ,zahar,apa minerala calduta si 2 linguri de faina si o lasam la loc caldut 15 minute.


Intre timp amestecam faina cu sarea si o cernem. Adaugam peste faina untul taiat cubulete(la temperatura camerei),smantana,ouale,coaja de lamaie si maiaua. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.


Impartim aluatul in 3 parti egale si il lasam la dospit 30 de minute la loc caldut acoperit cu prosop. Intindem fiecare bila de aluat cat mai subtire pe o masa de lucru tapetata cu faina. Tapetam o tava 40/30 cm cu hartie de copt/folie si punem prima foaie.


Ungem foaia cu gem,presaram jumatate din cantitatea de nuca si zahar,adaugam a 2-a foaie, o ungem cu gem si cealalta jumatate de nuca si zahar si acoperim cu ultima foaie. Lasam prajitura la crescut 15 minute,o intepam din loc in loc cu o furculita apoi o introducem in cuptorul preincazlit pentru 35 de minute(testul scobitorii sau pana prinde o culoare frumoasa deasupra)


O lasam la racit apoi o glazuram si o servim cu mare pofta!


 

TIPS-URI

1

Puteti folosi si alt gem/dulceata dar este mai buna cu gem de caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Lavinia 1

26.05.2013, 19:31

Multumesc

marieta 1

03.11.2013, 20:57

vai ce bine arata!!!!!!

cristeena20 1

05.11.2013, 17:07

Pentru iubitorii de nuca e o prajitura de vis...eu ma inscriu printre ei. Multumesc de reteta!!!1o voi face intr-o zi!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema de lapte