Griş cu lapte caramel şi fructe

de ionix in Dulciuri, 12 Noi 2010 | 7312 vizualizari

 

sursa: click!pofta buna!
nu este un dulce care a fost prea apreciat dar am zis sa va impartasesc experienta mea :D poate voua o sa va placa :p
eu n-am pus stafide ci dulceata si i-am dat o aroma de lamaie...

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 1/2 cana cu gris
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • nuca de cocos
  • 1 mar
  • o felie de lamaie
  • dulceata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Griş cu lapte caramel şi fructe:

Punem 3 linguri cu zahar si zaharul vanilat la caramelizat. Cand zaharul s-a topit adaugi laptele si lasi pana cand fierbe. Cand laptele a fiert, adaugi grisul in ploaie si lasi pana cand fierbe bine si se ingroasa. Luam de pe foc si punem restul de zahar.


Intr-un bol punem folie alimentara, sa fie suficenta cat sa imbracam bolul si deasupra. Asezam, pe fundul bolului, felia de lamaie si pe margini feliute de mar. Turnam grisul fierbinte peste fructe si apasam pentru a se modela bine. Punem folia de aluminiu peste gris si dam bolul la frigider pentru circa 20 de minute. Luam folia de deasupra, asezam bolul cu fundu-n sus si tragem usor de marginile foliei. Va iesi usor din bol iar apoi indepartam folia alimentara. Presaram nuca de cocos si punem dulceata.


Pofta buna!


TIPS-URI

1

poti pune ce fructe doresti

2

reteta originala este cu stafide inmuiate in rom

3

este un desert rapid

Daca ti-a placut reteta noastra "Griş cu lapte caramel şi fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

ionix 1

13.11.2010, 17:30

@Medi.. nimic bun

@Laly.. hehe... mersic

nadina73 1

14.11.2010, 11:10

vreauuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Cris2711 1

18.02.2012, 19:10

o reteta super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Croque Madame/Croque Monsieur
  • 28

    J

  • 29

    V

  • 30

    S

  • 31

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Inghetata cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:22

Tort racoros cu capsuni

de VI 1

ieri la 09:20

Salau si stiuca la cuptor

pe 01.06 la 20:56

Miel cu usturoi si otet balsamic

pe 01.06 la 20:30

Desert tarta cu capsuni si faina de migdale

pe 31.05 la 22:49

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat