Griş cu lapte caramel şi fructe

de ionix in Dulciuri, 12 Noi 2010 | 5065 vizualizari

 

sursa: click!pofta buna!
nu este un dulce care a fost prea apreciat dar am zis sa va impartasesc experienta mea :D poate voua o sa va placa :p
eu n-am pus stafide ci dulceata si i-am dat o aroma de lamaie...

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 1/2 cana cu gris
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • nuca de cocos
  • 1 mar
  • o felie de lamaie
  • dulceata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Griş cu lapte caramel şi fructe:

Punem 3 linguri cu zahar si zaharul vanilat la caramelizat. Cand zaharul s-a topit adaugi laptele si lasi pana cand fierbe. Cand laptele a fiert, adaugi grisul in ploaie si lasi pana cand fierbe bine si se ingroasa. Luam de pe foc si punem restul de zahar.


Intr-un bol punem folie alimentara, sa fie suficenta cat sa imbracam bolul si deasupra. Asezam, pe fundul bolului, felia de lamaie si pe margini feliute de mar. Turnam grisul fierbinte peste fructe si apasam pentru a se modela bine. Punem folia de aluminiu peste gris si dam bolul la frigider pentru circa 20 de minute. Luam folia de deasupra, asezam bolul cu fundu-n sus si tragem usor de marginile foliei. Va iesi usor din bol iar apoi indepartam folia alimentara. Presaram nuca de cocos si punem dulceata.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

poti pune ce fructe doresti

2

reteta originala este cu stafide inmuiate in rom

3

este un desert rapid

Daca ti-a placut reteta noastra "Griş cu lapte caramel şi fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

ionix 1

13.11.2010, 17:30

@Medi.. nimic bun

@Laly.. hehe... mersic

nadina73 1

14.11.2010, 11:10

vreauuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Cris2711 1

18.02.2012, 19:10

o reteta super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura egipteana cu nuca si caramel