Guguluf aromat

de alice_ciobanu in Prajituri, 18 Dec 2012 | 5485 vizualizari

 

Zilele astea am tot copt la gugulufi, ba pentru neamuri, ba pentru prieteni, ba pentru copiii din centrul Mia Casa. Zile intregi casa mea a mirosit a scortisoara, a ghimbir, a caldura coapta, aromata si dulce. Vine Craciunul si sarbatoarea asta imi da aripi. Abia astept sa imi impodobesc intreaga casuta cu luminite, lumanarele, craciunei, omuleti chipesi de zapada....o, ce bucurie! Nu-i asa ca e cea mai frumoasa perioada a anului? Indrazneste careva sa zica altceva?

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 gr faina
  • 1 cutie lapte condensat, delatte
  • 100 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr unt topit
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita ghimbir praf
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • pentru ornat
  • ciocolata topita sau zahar pudra
  • fulgi de cocos, migdale, bilute colorate...
  • * optional nuci, stafide, migdale, bucatele de rahat sau de smochina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf aromat:

Incingeti cuptorul. Ungeti cu unt o forma de guguluf si tapetati-o cu faina. 

Intr-un bol mixati ouale cu laptele condensat si zaharul vanilat. Adaugati untul topit si mixati pana la omogenizare completa. Adaugati, in ploaie, faina cernuta si amestecata cu praful de copt. 

Puneti cate putin lapte pana ce amestecul devinde fluid si nu foarte gros. Intr-un bol curat turnati cam 1/4 din compozitie si amestecati cu cacao si praful de ghimbir. In restul de compozitie incorporati scortisoara. 

Turnati in forma de guguluf compozitia cu scortisoara si apoi cea cu cacao si ghimbir. Acum daca vreti puteti sa adaugati bucatele de nuci, migdale, stafide, rahat, pe care le infingeti cu un betisor in compozitie. 

Dati forma la cuptor pentru 40-45 minute, la foc moderat. Faceti testul cu scobitoarea. Lasati guguluful la racorit in forma, dupa care scoateti-l cu grija si lasati-l la racit pe un gratar metalic. 

Cand e rece pudrati-l cu zahar pudra sau ungeti-l cu ciocolata topita peste care veti pune bucatele de midgale, fulgi de nuca de cocos... 

Aromat, pufos, delicios!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu coacaze,afine si lamaie