Guguluf aromat cu stafide

de La Ancuta in Prajituri, 2 Iun 2011 | 3907 vizualizari

 

Au inceput sa-mi placa silicoanele (doar cele din bucatarie :)))). Asa ca zilele trecute mi-am mai achizitonat unul, si anume o forma pentru guguluf iar ieri am testat-o cu un guguluf aromat si bun.

 

INGREDIENTE

  • 220 g unt
  • 120 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 45 g amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri rom
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 220 g faina
  • 1 praf de copt
  • 60 ml lapte
  • 60 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 60 g stafide
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf aromat cu stafide:

Punem stafidele la inmuiat in rom.


Intr-un bol mixam bine galbenusurile cu zaharul pudra pana se albesc. Adaugam untul moale si amidonul si mixam pana se omogenizeaza.


Adaugam apoi vanilia, romul si coaja rasa de lamaie. Cernem jumatate din cantitatea de faina si o amestecam cu praful de copt apoi o incorporam in aluat. Urmeaza laptele si frisca dupa care amestecam pana se omogenizeaza.


Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa.


Cernem restul de faina si o adaugam in aluat alternand cu cate o lingura de spuma. Amestecam usor de sus in jos. Continuam pana incorporam toata faina si toata spuma.


Scurgem romul de pe stafide si le stergem cu un servet de bucatarie apoi le adaugam in aluat.


Ungem tava de guguluf cu unt si turnam aluatul in tava. Nivelam si dam la cuptor la 170 de grade timp de 40-50 de minute.


Scoatem din cuptor si rasturnam pe un gratar de bucatarie. Lasam guguluful sa de racoreasca apoi pudram cu zahar.


Este foarte pufos si aromat si perfect langa cafeaua de dimineata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf aromat cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

La Ancuta 1

03.06.2011, 22:40

Ruxy ma bucur mult ca iti place

bianca92 1

27.10.2013, 18:56

La Ancuta 1

28.10.2013, 09:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Melci cu stafide