Guguluf aromat cu stafide

de La Ancuta in Prajituri, 2 Iun 2011 | 7316 vizualizari

 

Au inceput sa-mi placa silicoanele (doar cele din bucatarie :)))). Asa ca zilele trecute mi-am mai achizitonat unul, si anume o forma pentru guguluf iar ieri am testat-o cu un guguluf aromat si bun.

 

INGREDIENTE

  • 220 g unt
  • 120 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 45 g amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri rom
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 220 g faina
  • 1 praf de copt
  • 60 ml lapte
  • 60 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 60 g stafide
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf aromat cu stafide:

Punem stafidele la inmuiat in rom.

Intr-un bol mixam bine galbenusurile cu zaharul pudra pana se albesc. Adaugam untul moale si amidonul si mixam pana se omogenizeaza.

Adaugam apoi vanilia, romul si coaja rasa de lamaie. Cernem jumatate din cantitatea de faina si o amestecam cu praful de copt apoi o incorporam in aluat. Urmeaza laptele si frisca dupa care amestecam pana se omogenizeaza.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa.

Cernem restul de faina si o adaugam in aluat alternand cu cate o lingura de spuma. Amestecam usor de sus in jos. Continuam pana incorporam toata faina si toata spuma.

Scurgem romul de pe stafide si le stergem cu un servet de bucatarie apoi le adaugam in aluat.

Ungem tava de guguluf cu unt si turnam aluatul in tava. Nivelam si dam la cuptor la 170 de grade timp de 40-50 de minute.

Scoatem din cuptor si rasturnam pe un gratar de bucatarie. Lasam guguluful sa de racoreasca apoi pudram cu zahar.

Este foarte pufos si aromat si perfect langa cafeaua de dimineata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf aromat cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu fructe uscate