Pasca cu branza,crema de smantana si nuca

de Rocsi in Prajituri, 24 Apr 2011 | 5078 vizualizari

 

Mi-a povestit o doamna de reteta asta si m-a tentat de cum am auzit de ea...pot sa va zic ca e cea mai buna pasca pana in momentul de fata pe care am mancat-o vreodata!!!Pare dificil de facut la prima vizualizare ,dar e foarte usor de realizat.

 

INGREDIENTE

blat:
  • 1 galbenus ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura ulei
  • 25 gr unt
  • 2 linguri smantana
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde(sa fie un aluat tare,nelipicios,sa puteti face o foaie)
  • 1 esenta vanilie
umplutura de branza:
  • 1 kg branza de vaci bine scursa
  • 3-4 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 1 praf de copt
  • 250 gr zahar pudra
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 esenta rom
  • stafide(astea nu sunt obligatorii)
crema de smantana:
  • 1 borcan 800 gr smantana mai groasa
  • 2-3 linguri gris
  • 2-3 linguri faina
  • 200 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 esenta vanilie
pentru bezea:
  • 6 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza,crema de smantana si nuca:

Intai de toate operatiunile ,cu o seara inainte pregatiti smantana.


intr-un bol puneti faina de porumb.


peste faina puneti o sita ,iar pe sita un prosop de bucatarie curat.


turnati in acel prosop smantana si o lasati pana a 2 a zi,dimineata,si se scurge bine.


dimineata o luati din prosop(ea se strange ca un ghem,se face ca o crema de branza)si o puneti in frigider.


Acum incepem prepararea propriu-zisa a pastii:


blat:


amestecam galbenusul cu zaharul si untul,pana ce zaharul se topeste.


apoi punem smantana si uleiul si le amestecam bine.


la urma punem praful de copt,esenta si faina treptat.


amestecam bine toate ingredientele.


punem aluatul intr-o punguta si il dam putin la frigider.


umplutura branza:


batem ouale spuma cu zaharul.


amestecam branza bine cu mana(sa nu ramana bucati mari),iar peste ea turnam ouale batute.


adaugam faina,gris,coaja de lamaie,esenta,stafidele si spraful de copt.


incorporam bine ingredientele si obtinem o crema de branza.


crema de smantana:


mixati smantana scursa bine.


apoi o mixam cu zaharul treptat.


adaugam si galbenusurile unul cate unul.


la urma punem faina,grisul si esenta.


le mai mixam putin cat sa le incorporam.


Luam o tava mare de aragaz.


o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.


luam aluatul si intindem o foaie subtire pe care o asezam pe fundul tavii,si o intepam cu furculita din loc in loc.


turnam branza si o intindem uniform.


peste branza punem crema de smantana si o uniformizam.


dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.


albusurile le batem spuma,tare.


apoi adaugam si zaharul treptat ,apoi nuca macinata.


Cu 10 minute inainte de a fi gata pasca,o scoatem din cuptor si intindem bezeaua pe intreaga suprafata.


o mai dam putin la cuptor cat sa prinda o crusta aurie.


cand e gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.


serviti pentru ca e nemaipomenit de delicioasa!!!!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza,crema de smantana si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

MotanLaOale 1

26.04.2011, 09:19

buna buna

Rocsi 1

26.04.2011, 11:25

-Adevarat a inviat!Medi
-multumesc vladimir

adry88 1

15.05.2011, 11:56

arata grozav

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Pasca traditionala cu branza si smantana