Fursecuri cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 9 Dec 2009 | 7428 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina
  • 140 g amidon alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • esenta de rom si vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • nuca macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata:

Untul moale se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esentele de rom si vanilie, apoi galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Urmeaza apoi ingredientele uscate, faina amestecata cu amidonul, praful de opt si un praf de sare. Se framanta un aluat nelipicios de consistenta plastilinei.


Aluatul se intinde pe masa usor infainata intr-o foaie de cca 0,5 cm grosime, in numar par. Se taie cerculete cu forma. Cu ajutorul unui cutit cu lama lata dezlipim cerculetele de pe masa si le transferam in tava tapetata cu hartie de copt.


Se coc la foc mic, pana incep sa se aureasca pe margini. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.


Intre timp se prepara crema de ciocolata. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida. Omogenizam si lasam la racit. Dupa ce s-a racit mixam la viteza mare, pana obtinem o crema pufoasa.


Dupa ce fursecurile s-au racit se umplu cu crema, se ung si marginile, apoi se tavalesc prin nuca macinata.




 

TIPS-URI

1

fursecurile se coc doar pana devin alb galbui

2

sunt mai bune a doua zi

3

atentie cum le manevrati. Sunt foarte fragede si se rup usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Miha 1

09.12.2011, 21:57

Nu pot decat sa ma bucur!

Lau 1

09.12.2011, 22:08

Miha 1

10.12.2011, 10:23

Mersi Lau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cosite cu rahat, nuci si stafide