Guguluf (briose) cu nuci si ciocolata

de Sidy in Prajituri, 13 Dec 2012 | 1241 vizualizari

 

Un guguluf si niste briose fine si delicioase pt amatorii de nuca si ciocolata....
Reteta o am din retetarul de pe site-ul Dr Oetker( plus ce am mai adaugat eu), a iesit un guguluf numai bun de drum sau de servit dimineata la o cafeluta.

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 100 g amidon alimentar
  • 150 g zahar tos
  • 250 g zahar pudra
  • 100 g miez nuca
  • 175 ml ulei
  • 125 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri rase ness
  • 100 ml apa fierbinte
  • 100 g ciocolata
  • 5 oua
  • 1 baton vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 lingurite polen
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf (briose) cu nuci si ciocolata:

Macinam nuca si razuim ciocolata. Ness-ul il amestecam in apa fierbinte.


Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul tos si miezul vaniliei( dupa ce am taiat-o si l-am scos cu ajutorul lamei unui cutit).


Faina o amestecam cu amidonul, praful de copt si nucile macinate.


In albusurile batute adfaugam uleiul si amestecam sa se omogenizeze bine.


Galbenusurile le mixam cu zaharul praf, apoi adaugam laptele.


Faina o incorporam in amestecul de albusuri, apoi adaugam si galbenusurile mixate.Omogenizam.


La sfarsit adaugam cafeaua , ciocolata rasa, coaja de lamaie si polenul.Amestecam sa se omogenizeze.


Intr-o forma de guguluf, unsa cu unt si presarata cu faina , punem compozitia.


Pentru ca forma mea de guguluf nu este asa de mare si mi-a mai ramas aluat, l-am pus in 6 forme de briose.


Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru aproximativ 30 de minute, sa se coaca.


Lasam sa se raceasca in forma 10 minute , apoi se scoate si se pudreaza cu zahar praf.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf (briose) cu nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Sidy 1

14.12.2012, 07:22

RuxyRux este optional...asa am vrut eu....

deyutzky 1

14.12.2012, 22:53

imi placeee

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:39

Ce bine arată!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata si portocala