Guguluf cu afine si glazura

de VanessaAli in Dulciuri, 11 Aug 2015 | 698 vizualizari

 

Sezonul afinelor! Cum gemul e gata si afine mai sunt, am zis sa incerc un chec. Din pacate am facut doar unul, si cand l-am servit in familie nu a mai ramas nicio afina :))
Va propun sa incercati aceasta reteta chiar si intr-o tava normala, iese la fel de delicios.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 200 ml lapte batut
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu lamaie
  • sucul si coaja de la 1/2 lamaie
  • afine

Pentru glazura:

  • 1 albus de la un ou mic
  • zahar pudra
  • sucul de la 1 lamaie mica
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu afine si glazura:

Separam ouale si batem albusurile cu putina sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile pe rand, amestecand cu o lingura intr-o singura directie. Procedam la fel si cu uleiul si laptele batut. Cernem cateva linguri de faina , dupa care adaugam bicarbonatul stins cu lamaie si zeama de la lamaie. Punem restul de faina si incorporam bine avand grija sa nu ramana cocoloase.


Ungem tava cu ulei si presaram putina faina ca sa nu se prinda.Turnam 1/2 din compozitie. Acoperim din plin cu afine si turnam restul de compozitie peste ele. Mai presaram pe deasupra cateva afine dupa care dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute sau pana arata gata.


Scoatem tava si lasam putin la racit, apoi mergem cu un cutit pe marginea checului (sa verificam daca s-a lipit). Rasturnam tava pe o alta tava si batem putin in forma (checul ar trebui sa se desprinda).


Pregatim glazura. Batem albusul cu zaharul pudra pana la o consistenta mai solida.La final adaugam sucul de la lamaie si eventual, daca nu e destul de solida, mai adaugam zahar pudra si mai batem.


Turnam glazura frumos pe guguluf si mai presaram cateva afine pe deasupra.


E gata de servit!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Poza cu guguluful intreg arata mai intunecata pentru ca am facut-o seara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu afine si glazura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Catalina L 1

11.08.2015, 21:45

f reusit

Rocsi 1

12.08.2015, 21:43

Buuun!

VanessaAli 1

13.08.2015, 11:27

Mersiii!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!