Guguluf cu afine si glazura

de VanessaAli in Dulciuri, 11 Aug 2015 | 3200 vizualizari

 

Sezonul afinelor! Cum gemul e gata si afine mai sunt, am zis sa incerc un chec. Din pacate am facut doar unul, si cand l-am servit in familie nu a mai ramas nicio afina :))
Va propun sa incercati aceasta reteta chiar si intr-o tava normala, iese la fel de delicios.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 200 ml lapte batut
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu lamaie
  • sucul si coaja de la 1/2 lamaie
  • afine

Pentru glazura:

  • 1 albus de la un ou mic
  • zahar pudra
  • sucul de la 1 lamaie mica
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu afine si glazura:

Separam ouale si batem albusurile cu putina sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile pe rand, amestecand cu o lingura intr-o singura directie. Procedam la fel si cu uleiul si laptele batut. Cernem cateva linguri de faina , dupa care adaugam bicarbonatul stins cu lamaie si zeama de la lamaie. Punem restul de faina si incorporam bine avand grija sa nu ramana cocoloase.

Ungem tava cu ulei si presaram putina faina ca sa nu se prinda.Turnam 1/2 din compozitie. Acoperim din plin cu afine si turnam restul de compozitie peste ele. Mai presaram pe deasupra cateva afine dupa care dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute sau pana arata gata.

Scoatem tava si lasam putin la racit, apoi mergem cu un cutit pe marginea checului (sa verificam daca s-a lipit). Rasturnam tava pe o alta tava si batem putin in forma (checul ar trebui sa se desprinda).

Pregatim glazura. Batem albusul cu zaharul pudra pana la o consistenta mai solida.La final adaugam sucul de la lamaie si eventual, daca nu e destul de solida, mai adaugam zahar pudra si mai batem.

Turnam glazura frumos pe guguluf si mai presaram cateva afine pe deasupra.

E gata de servit!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Poza cu guguluful intreg arata mai intunecata pentru ca am facut-o seara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu afine si glazura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu iaurt