Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza

de merisor in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2013 | 2250 vizualizari

 

Am vrut sa fac un aluat de placinta cu branza, dar in final am facut acest guguluf care poate fi mancat fie ca aperitiv langa niste rosii si ceapa rosie, fie la mic dejun langa un pahar cu iaurt.
Este bun atat cald cat si rece!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 cartofi medii
  • 1 galbenus
  • 25 gr unt
  • 300 ml lapte
  • 75 ml ulei
  • 1 lingura zahar
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 750 gr faina

Pentru umplutura:

  • 150 gr urda
  • 100 gr branza sarata
  • 1 ou + 1 albus
  • marar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza:

Curatam, spalam si taiem cartofii cuburi ca pentru piure.


Ii punem la fiert cu sare, in apa cat sa fie acoperiti.


Indepartam spuma pe parcursul fierberii si ii lasam pe foc pana incep sa se sfarame, apoi scurgem apa, adaugam untul si ii pasam bine.


Frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam putin lapte caldut, o mana de faina si omogenizam.


Lasam maiaua astfel formata, la crescut cateva minute pana se racesc putin cartofii, apoi amestecam cele doua compozitii.


Adaugam o parte din ulei, restul de lapte caldut si incepem sa incorporam faina.


Iese un aluat mai moale decat cel de paine si va fi lipicios, dar ne ungem mainile cu ulei cand framantam si de asemeni vom unge si masa de lucru.


Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.


Pentru umplutura amestecam urda cu branza sarata data pe razatoare, mararul tocat marunt si oul intreg plus albusul ramas de la aluat.


Cand aluatul a crescut suficient il intindem intr-o foaie pe masa unsa, intindem branza peste el, il rulam si il asezam in forma de guguluf tapetata cu ulei.


Coacem guguluful pentru 40 de minute la 180 de grade.


Este foarte bun si de efect!

 

TIPS-URI

1

Daca iese aluat mai mult decat este necesar in forma de guguluf, se poate prepara si in forme de briose, sau minitarte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

merisor 1

28.12.2013, 22:19

Laura )) muah!

Anett 1

29.12.2013, 09:41

mamaieelena 1

29.12.2013, 12:50

mmm ce bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Guguluf aperitiv