Guguluf cu ananas si ciocolata

de LadyCrs in Prajituri, 15 Ian 2013 | 2461 vizualizari

 

Mi-am luat si eu dry cooker si vroiam sa fac ceva la ea neaparat...si am improvizat ...a iesit ceva bun :)
Am facut un guguluf+ 6 briose pentru ca mi-a mai ramas compozitie.

 

INGREDIENTE

  • o cutie ananas
  • 8 oua
  • 300 g iaurt degresat
  • un plic de praf de copt
  • 7 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 ciocolate ( 2 negre +1 alba)
  • un plic de zahar vanilat
  • putina esenta dupa gust
  • faina ( aici am pus dupa ochi....pentru ca am o faina de tara pe care daca m-as lua dupa o reteta cap coada nu mi-ar iesi....pentru ca intra foarte multa, zici ca pun degeaba si nu se intareste deloc aluatul...insa vreau sa scap de ea si ma chinui asa.)
  • unt cat o nuca
  • frisca lichida ( cam 4-5 linguri)
  • un praf de sare
  • ornamente dr oetker ptr briose
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu ananas si ciocolata:

Am amestecat toate ingredientele: faina cu praful de copt; ouale le-am batut cu zaharul, esenta, sarea, zaharul vanilat, scortisoara, iaurtul si apoi am turnat din faina peste amestecand cu telul. Ananasul l-am scurs bine si l-am tapetat cu un servet si l-am taiat bucati( am pastrat pentru ornat cateva bucati) .Am pus un praf de faina peste e si l-am scufundat in compozitie.


Am uns tigaia dry cooker cu margarina si am tapetat-o cu faina si am turnat din compozitie. ( mi-a mai ramas din ea fix pentru 6 briose) .


L-am copt la foc mic timp de 30-35 minute ( insa depinde de cuptorul fiecaruia...testam cu scobitoarea cel mai sigur).


Lasam sa se raceasca. Ciocolata o putem topi la baie de aburi sau asa cum am procedat eu: punem intr-un ibric frisca lichida cu untul si ciocolata rupta bucatele...si lasam pana se topeste). Apoi am lasat-o sa se raceasca putin si am puso peste guguluf. Deasupra am pus ananasul si am razuit ciocolata alba.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu ananas si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

T I M E A 1

16.01.2013, 01:08

Sim0na 1

17.01.2013, 21:41

Delicios

Panacris 1

28.02.2016, 18:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec bicolor