Guguluf cu branza dulce

de alice_ciobanu in Prajituri, 30 Aug 2011 | 2507 vizualizari

 

Aveam niste branza de vaci, foarte dulce si bunuta, si un strop de gand ce ma chinuia intrebandu-ma zadarnic "...ce faci cu branzica?, ce faci cu branzica?". "Ceva sarat", imi soptea cineva pe umarul stang, "..ceva dulce" se auzea timid din dreptul umarului drept.

...Si uite-asa...pana la urma tot, printre soapte si arome...m-am trezit negociind cu vocea umarului drept. "Ceva de dulce? zici"...ehee.....dar fara prea mult foc, ca-i cald tare azi....fara prea mult efort ca mi-e cam lene azi...n-am o reteta la indemana, .....ehehee si-ntru-n final glorios, am decis: "De dulce sa fie!... fara mult foc! si repejor ca mi-i si lene, iar Miruna vrea acusi afara la joaca"....complicat?

So, ca sa nu o mai lungesc..iata ce mi-a iesit...rapid, dulce, aromat, fara mult foc, si cireasa de pe tort!...e bun si pentru cei mici.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 300 gr faina
  • 250 gr branza de vaci
  • 220 gr zahar
  • 80 gr unt 
  • 3-4 liguri de smantana groasa 
  • un pilc de zahar vanilat
  • un plic de praf de copt 
  • coaja de lamiie cu zahar (din borcanul de pe raftul frigiderului, aveti nu? :P)
  • un praf de sare
  • un varf de cutit de scortisoara macinata (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu branza dulce:

Asa ca am batut ouale intregi cu zaharul, adica le-am batut cu mixerul.....bine de tot pana s-a topit tot zaharul si s-a facut o crema galbuie, spumoasa.


Am adaugat apoi untul topit, praful de sare, cel de scortisoara (imi place aroma ei si voiam sa codimentez putin atmosfera :))) )coaja de lamiie, plicul de zahar vanilat (doar consistenta lui :P) si am mixat inca putin.


Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am incorporat-o bine de tot cu ajutorul unei linguri de lemn. La sfarsit am pus si branza de vaci, care fusese, in prealabil, frecata bine cu cele 3 linguri vartoase de smantana.


Am amestecat totul binisor, merge si cu manuta curata, daca nu sunteti simandicosi :P si-am pus toata compozitia, niveland frumos, intr-o tava de guguluf, tapetata cu unt si faina. Dat totul la cuptor incins, pentru vreo 35-40 minute...faceti proba cu scobitoarea, ca e mai sigur :P


Anyway, dragilor, asta e....foarte bun, foarte rapid. R. a zis:"e cel mai bun guguluf, de pana acum"...chestie care m-a impaunat asa putin :P, dar mi-a crescut inima cat o paine cand am vazut-o pe Miruna cum infuleca :))


Asa ca....poate cand va e dor de ceva cu branza dulce, fara mult efort.....incercati aceasta reteta de guguluf cu branza dulce.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

jolygina 1

30.08.2011, 21:56

foarte bun

Mihaela11_jo 1

30.08.2011, 23:33

Ce bunatati ne-a pregatit furnicuta

Anamaria7 1

31.08.2011, 22:23

parca-i simt aroma

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!