Guguluf cu clementine

de anca_rm in Dulciuri, 4 Dec 2014 | 2711 vizualizari

 

Mi-am cumparat niste forme de guguluf si trebuia sa le incerc . Trebuia sa fac o reteta la care sa ma poata ajuta Oana si sa ii si placa ca sa manance . Asa ca am incercat si a iesit bun de tot .
Am pornit de la ideea unei retete de pe blogul Retete fel de fel

 

INGREDIENTE

  • 3 clementine
  • 3 oua
  • 300 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 50 ml ulei
  • Pt décor
  • 100 gr ciocolata
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu clementine:

Pregatim o tava de chec sau guguluf pe care o ungem cu unt sau punem hartie de copt.

Curatam de coaja doua clementine si le punem intr-un blender , iar pe a treia o spalam bine si o taiem in patru . O adaugam si pe ea in blender si le facem piure .

Ouale impreuna cu zaharul le batem pana cand sunt ca si o spuma , se albeste si nu se mai simte zaharul . Adaugam clementinele facute piure , uleiul , faina amestecata in prealabil cu praful de copt si omogenizam

Turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul incins la 180 grade cam 20 minute. Pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca .

Facem glazura : ciocolata rupta bucati o topim impreuna cu laptele si turnam peste chec .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu clementine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Panacris 1

05.12.2014, 08:37

anca_rm 1

05.12.2014, 10:11

multumesc pentru apreciere , va pup si va imbratisez

Rocsi 1

05.12.2014, 22:52

Delicios si aromat!

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu fructe uscate