Guguluf cu coacaze,afine si lamaie

de diaconta in Prajituri, 19 Sep 2010 | 2935 vizualizari

 

M-am gandit sa inaugurez forma de guguluf recent achizitionata.

 

INGREDIENTE

  • 20 gr unt
  • 5 oua
  • 150 gr iaurt gras
  • 350 gr faina
  • 250 gr zahar pudra
  • vanilie
  • lamaie,limeta,coacaze rosii,afine,visine din compot
  • 1 praf de copt

Pentru glazura:

  • 1 albus,
  • 200gr zahar pudra,
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu coacaze,afine si lamaie:

Untul se freaca spuma cu zaharul pudra.Se adauga pe rand ouale (doar un albus il pastram pentru glazura)avand grija sa-l incorporam pe fiecare bine inainte de a-l adauga pe urmatorul.Punem iaurtul si faina.Adaugam aromele : vanilie,coaja de lamaie si limeta.

Praful de copt il stingem cu zeama de la o lamaie si il adaugam in compozitie.

Fructele le amestecam in aluat si punem totul in forma unsa si tapetata cu faina.

Se pune la cuptor pentru 45 de minute.

Pentru glazura se bate albusul spuma, zaharul pudra se amesteca cu zeama de lamaie.Zaharul se va adauga la albus.

 

RETETA IN IMAGINI

Guguluf cu coacaze,afine si lamaie-0
Guguluf cu coacaze,afine si lamaie-1
Guguluf cu coacaze,afine si lamaie-2
Guguluf cu coacaze,afine si lamaie-3
Guguluf cu coacaze,afine si lamaie-4

COMENTARII (31)

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

22.02.2011, 19:02

pai nu stiu cred ca-l pastra doar ptr ea bunatatea asta,la pitit cand nu eram noi acasa

aziz

aziz 1

22.02.2011, 19:06

cum sa fie glazura asta e lichida ca la amandine?

diaconta

diaconta 1

22.02.2011, 19:12

v-am priiiiiiins ,deci nu erati atente,acu' gata e istorie deja Mona,glazura se usuca dupa ce sta la frigider

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!