Guguluf cu dulceață de dovleac

de Panacris in Dulciuri, 3 Noi 2013 | 3460 vizualizari

 

Ei a venit și rândul desertului cu dovleac;) Anul trecut am preparat dulceața de dovleac;) Cum nu prea a avut succes, a trebuit să o ”ascund” într-un guguluf ;) Dar tot m-au prins Zmeii mici!

 

INGREDIENTE

  • ouă 5 bucăți,
  • zahăr 15 linguri,
  • ulei de rapiță 15 linguri,
  • lapte 15 linguri,
  • un praf de sare,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • coajă de lămâie 1 linguriță,
  • zeamă de lămăie cca. 2 linguri,
  • migdale juliien cca. 50 g,
  • făină cât cuprinde ca să iasă un aluat mai grosuț decât cel de chec cca. 25 de linguri cu vârf,
  • scorțișoară 1 linguriță,
  • dulceată de dovleac a la Panacris ( vezi rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-dovleac-38107.html) 1 borcan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu dulceață de dovleac:

Ouăle se bat energic cu zahărul tos și zahărul vanilinat. Se adaugă treptat uleiul și laptele, amestecându-se contiuu până ce se încorporează ingerdientele. Făina cernută, împreună cu praful de copt se adaugă ușor la amestecul de mai sus, amestecându-se ușor până ce se înglobează. Aluatul obținut se toarnă în forma de guguluf. Dulceața ( http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-dovleac-38107.html) se răstorană peste guguluf și se amestecă ușor, apoi se presară migdalele și praful de scorțioșoară. Se mai amestecă un pic ca să se înglobeze ingredientele apoi se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 50 de minute la foc mediu. După ce trece testul scobitorii se scoatre, se lasă să se răcească în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se pudrează cu zahăr pudră vanilinat din belșug. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu dulceață de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu lamaie si afine