Guguluf cu fistic si portocale

de Panacris in Dulciuri, 31 Mar 2016 | 3072 vizualizari

 

Am adus și un desert fisticos, nu așa de impozant și dificil, ci unul ce poate fi preparat și de începătorii în bucătărie.
Sper că v-am atras atenția, nu-i deloc greu, doar un pic cam costisitoare rețeta, recunosc ;) dar e tare aromată ;) Spor, răbdare și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Unt 250 g,
  • Zahăr 180 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Coajă rasă de la o portocală,
  • Zeamă de la o portocală,
  • Lichior de cocos 2 linguri,
  • făină albă 200 g,
  • amidon 50 g,
  • fistic crud mărunțit 100 g,
  • făină de migdale (migdale necojite și măcinate fin) 100 g,
  • praf de copt 1 plic,
  • zahăr vanilinat 1 plic.
  • Pentru glazură:
  • Zahăr pudră 100 g,
  • Zeamă de lămâie 3-4 linguri.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu fistic si portocale:

Untul moale se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilinat, până se încorporează zahărul. Apoi se adaugă pe rând gălbenușurile, împreună cu zeama de portocală, lichiorul de cocos și coaja de portocală rasă, amestecându-se până ce se înglobează.  Făina se amestecă cu fisticul mărunțit, făina de migdale (migdale necojite și măcinate fin), amidonul și praful de copt, apoi se adaugă cremei de gălbenușuri, amestecându-se ușor căt să se înglobeze cele două mase. Albușurile se bat energic cu un praf de sare și ½ linguriță de oțet, până ce se obține  o spumă pufoasă. Spuma de ou se adaugă, în aluatul de gălbenușuri și făină, amestecându-se ușor cu lingura cât să se obținp un aluat pufos. Într-o formă termorezistentă de guguluf se toarnă aluatul, ce apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 55 de minute la foc mediu, cca. 175 grade. După ce trece testul scobitorii, se scoate prăjitura din cuptor, apoi se lasă la răcit un pic. Între timp se amestecă pentru glazură, zahărul pudră și zeama de lămâie, până se obține o glazură fină. Se toarnă galzura peste prăjitura călduță, apoi se ornează cu fistic crud mărunțit. Spor și poftă bună! P.S. Prăjitura e mult mai gustoasă a doua zi, asta dacă aveți răbdare ;) 

TIPS-URI

1

glazura de lamaie se poate inlocui cu galzura ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu fistic si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rocsi 1

01.04.2016, 20:53

Vreau o bucatica oricat ar fi de mica

mihaelar63 1

03.04.2016, 21:58

Eu impart bucatica cu Rocsi . Imi place fistcosul

CameliaR 1

04.04.2016, 15:20

Wooow, ce frumusete delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 20:30

Plăcintă cu ricotta si mascarpone

ieri la 19:39

 Tartă răsturnată cu mere și alune

ieri la 19:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Limbi de pisica