Prajitura cu crema de ciocolata

de maria_claudia in Dulciuri, 1 Noi 2010 | 14115 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ptr foi:
  • 3oua,
  • 6linguri zahar,
  • 6linguri ulei ,
  • 1lingurita amoniac dizolvat in 2linguri otet ,
  • faina cat cuprinde ptr a rezulta un aluat potrivit de moale
  • ptr crema:
  • 600ml lapte ,
  • 5linguri faina,
  • 6linguri zahar ,
  • 300gr ciocolata lapte
  • 2linguri cacao
  • 250 gr unt.
  • ptr glazura
  • 200gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

pregatim foile:amestecam toate ingredientele pana rezulta un aluat potrivit de moale pe care il impartim in trei parti egale apoi intindem 3foi pe dosul unei tavi si le coacem pe rand timp de 15-20 minute.


crema:faina se amesteca cu 10 linguri lapte iar restul se pune intr-o craticioara la foc mic. Cand incepe sa fiarba adaugam faina amestecand continu .Cand ajunge la consistenta unei smantani groase dam de pe foc si punem cacaoa si ciocolata amestecand pana sa topeste.Crema racita se amesteca treptat cu untul frecat spuma apoi se umplu cele 3 foi.


glazura:ciocolata o topim pe baie de abur impreuna cu untul ,eu am pus si glazura alba (100gr ciocolata alba topita pe baie de aburi impreuna cu o lingura unt)din care am trasat linii paralele apoi le-am unit cu ajutorul unei scobitori.Prajitura se lasa la rece pentr 6-7 ore cand devine frageda si se poate taia usor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

corina241 1

02.11.2010, 15:32

cred ca ti se topeste-n gura

lacrimioara 1

02.11.2010, 20:33

ce bine arata

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:07

yammy ce buuuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura egipteana