Prajitura cu crema de ciocolata

de maria_claudia in Dulciuri, 1 Noi 2010 | 17789 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ptr foi:
  • 3oua,
  • 6linguri zahar,
  • 6linguri ulei ,
  • 1lingurita amoniac dizolvat in 2linguri otet ,
  • faina cat cuprinde ptr a rezulta un aluat potrivit de moale
  • ptr crema:
  • 600ml lapte ,
  • 5linguri faina,
  • 6linguri zahar ,
  • 300gr ciocolata lapte
  • 2linguri cacao
  • 250 gr unt.
  • ptr glazura
  • 200gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

pregatim foile:amestecam toate ingredientele pana rezulta un aluat potrivit de moale pe care il impartim in trei parti egale apoi intindem 3foi pe dosul unei tavi si le coacem pe rand timp de 15-20 minute.

crema:faina se amesteca cu 10 linguri lapte iar restul se pune intr-o craticioara la foc mic. Cand incepe sa fiarba adaugam faina amestecand continu .Cand  ajunge la consistenta unei smantani groase dam de pe foc si punem cacaoa si ciocolata amestecand pana sa topeste.Crema racita se amesteca treptat cu untul frecat spuma apoi se umplu cele 3 foi.

glazura:ciocolata o topim pe baie de abur impreuna cu untul ,eu am pus si glazura alba (100gr ciocolata alba topita pe baie de aburi impreuna cu o lingura unt)din care am trasat linii paralele apoi le-am unit cu ajutorul unei scobitori.Prajitura se lasa la rece pentr 6-7 ore cand devine frageda si se poate taia usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu jeleu de mure