Prajitura cu crema de ciocolata

de maria_claudia in Dulciuri, 1 Noi 2010 | 17548 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ptr foi:
  • 3oua,
  • 6linguri zahar,
  • 6linguri ulei ,
  • 1lingurita amoniac dizolvat in 2linguri otet ,
  • faina cat cuprinde ptr a rezulta un aluat potrivit de moale
  • ptr crema:
  • 600ml lapte ,
  • 5linguri faina,
  • 6linguri zahar ,
  • 300gr ciocolata lapte
  • 2linguri cacao
  • 250 gr unt.
  • ptr glazura
  • 200gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

pregatim foile:amestecam toate ingredientele pana rezulta un aluat potrivit de moale pe care il impartim in trei parti egale apoi intindem 3foi pe dosul unei tavi si le coacem pe rand timp de 15-20 minute.

crema:faina se amesteca cu 10 linguri lapte iar restul se pune intr-o craticioara la foc mic. Cand incepe sa fiarba adaugam faina amestecand continu .Cand  ajunge la consistenta unei smantani groase dam de pe foc si punem cacaoa si ciocolata amestecand pana sa topeste.Crema racita se amesteca treptat cu untul frecat spuma apoi se umplu cele 3 foi.

glazura:ciocolata o topim pe baie de abur impreuna cu untul ,eu am pus si glazura alba (100gr ciocolata alba topita pe baie de aburi impreuna cu o lingura unt)din care am trasat linii paralele apoi le-am unit cu ajutorul unei scobitori.Prajitura se lasa la rece pentr 6-7 ore cand devine frageda si se poate taia usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trunchi de copac x 2 (alb & negru)