Tort cu capsune si crema de ciocolata alba

de Bucataras Medi in Dulciuri, 13 Dec 2015 | 1125 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 11 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • unt pentru uns tava '
  • Pentru crema
  • 4 galbenusuri
  • 300 g margarina Rama Maestro
  • 225 g zahar (eu am folosit zahar pudra)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 150 g ciocolata alba '
  • Pentru sirop
  • 250 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 fiola esenta de rom'
  • Pentru ornat
  • 5-6 cirese
  • circa 500 g capsune
  • 150 g fistic
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsune si crema de ciocolata alba:

Blatul

Separam albusurile de galbenusuri.

Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam bine pana cand compozitia isi dubleaza volumul si devine spumoasa.

Adaugam zaharul ,in ploaie,si mixam pana cand zaharul este complet dizolvat.Adaugam si zaharul vanilat.

Adaugam apa, lingura cu lingura ,si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus(NU circular).

Incorporam galbenusurile, amestecand la fel ca mai sus.

Cernem faina.

Cernem cacao.

Incorporam atat faina cat si cacao in amestecul de mai sus ,amestecand usor pentru o buna omogenizare.Ungem o forma rotunda ,cu diametrul de 24 cm. cu unt si apoi o captusim cu hartie de copt.Presam usor astfel incat hartia sa se lipeasca atat de fundul tavii cat si de peretii acesteia.Turnam compozitia in tava si nivelam cu ajutorul unei linguri.Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la 165 grade pana cand blatul trece testul scobitorii(circa 30-40 min).Nu trebuie sa deschidem usa cuptorului in timpul coacerii ,cel putin in primele 15 min.Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca.Cand blatul este rece il scoatem din tava,indepartam hartia de copt si il taiem in 2.


Crema


Mixam galbenusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) si zaharul vanilat pana se albesc. Acest amestec se pune pe baie de abur si se tine pana se ingroasa(fara a da in clocot!!!). Se trage de pe foc si se lasa la racit. Se rupe ciocolata bucatele si se topeste cu margarina la foc mic.

Se lasa sa se racoreasca si apoi se mixeaza pana obtinem un amestec cremos. Acest amestec il adaugam in crema de oua si amestecam pentru o buna omogenizare.


Siropul Zaharul impreuna cu apa se pun la fiert timp de 3 min Se lasa sa racesca complet. Dupa racire adaugam esenta de rom si amestecam bine. Asamblare

Se aseaza pe un platou primul blat insiropat. Intindem 1/3 din crema deasupra blatului. Peste crema asezam capsuni feliate(atatea cat sa acopere blatul). Apasam usor fructele astfel incat sa intre putin in crema.Peste capsuni punem 1/3 crema si nivelam.Asezam celalalt blat insiropat. Cu crema ramasa imbracam tortul atat deasupra cat si pe lateral. Deasupra decoram cu capsuni feliate si cateva cirese iar pe lateral se imbraca in fistic pisat in piulita. Se da la rece pentru cateva ore.Se feliaza si se serveste. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsune si crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

anca_rm 1

15.12.2015, 09:45

wow cat e de frumos

Corinuta 1

17.12.2015, 19:31

A facut Medi tooooort! Si ce tort , Doamne!

mihaelar63 1

19.01.2016, 02:51

Arata prea bine Prea ca la ... Medi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti