Guguluf cu ghebe și carne tocată

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2013 | 2884 vizualizari

 

Ce înseamnă prietenia online a la Bucătăraș.ro! Dintr-o hlizeală, am poftit la ghebele lui AnyCostescu! Ea nu a stat deloc pe gânduri, deși momentat locuiește în Belgia, a făcut în așa fel, prin intermediul familiei din România, de mi-a trimis ghebe conservate în sare. Nu pot să-mi exprim sentimentele:-* >:D:D:D< În această comunitate sunt oameni de nota 20+! :-* Așa că am purces la treabă!

 

INGREDIENTE

  • ghebe conservate în sare cca. 500 g,
  • carne tocată amestec cca. 500 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • cartof 1 bucată mare,
  • ulei de măsline,
  • ouă 4 bucăți,
  • făină albă de grâu 4-5 linguri,
  • usutori 1 linguriță,
  • pesmet 2-3 linguri,
  • verdeață tocată cca 2 linguri ( mărar, pătrunjel și coriandru)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu ghebe și carne tocată:

Ghebele se fierb de vreo 3 ori, în apă rece pentrua se desăra. Între timp ceapa se curăță, se toacă mărunt și se înăbușește în puțin ulei. După ce a devenit translucidă, se adaugă carnea tocată și se gătește cca. 5 minute la foc mediu.

Compoziția obținută se amestecă cu ciupercile mărunțite, cartoful curățat și ras fin,  ouăle, făina, pesmetul, amestecându-se ușor până se înglobează toate ingredientele. Apoi se asezonează de piper, verdeață, usturoi și evetual puțină sare.

Se pune într-un vas termorezistent de guguluf, se dă la copt la foc mediu cca. 40 de minute. Se lasă la răcit în formă, eu nu am avut răbdare :D așa de bine mirosea.

Se servește caldă sau rece, simplă sau cu salată de sezon.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu ghebe și carne tocată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Sim0na 1

10.06.2013, 14:55

Tare bine arata!

Alina26 1

10.06.2013, 15:23

ce bine arata!!!!

Panacris 1

10.06.2013, 15:34

Mulţumesc pentru aprecieri Bucătăraşi!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert banana coffee brownie

ieri la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

ieri la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

ieri la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu branza si cus-cus