Guguluf cu lamaie

de ionela2682 in Prajituri, 22 Oct 2011 | 9093 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame faina
  • 1 / 2 linguriţă praf de copt
  • 1 / 2 linguriţă de sare
  • 110 grame unt  la temperatura camerei
  • 300 grame zahăr
  • 3oua mari
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • coaja de la 1/2 lamaie(fara membrana exterioară galben )
  • 1 / 2 lingura  esenta de  vanilie
  • 120 ml smantana sau iaurt simplu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu lamaie:

Pentru inceput aprindem cuptorul si-l setam pentru 180 grade

Se mixeaza untul şi zahărul până devine pufos,  se adauga coaja de lamaie, esenta  de vanilie şi ouăle pe rand ,mixandu-se bine dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea.

Cu mixerul pe viteza scăzuta, se adaugă :1 / 3 din amestec de faina, alternativ cu smantana/iaurtul, aproximativ 1 / 2 ceasca. Sse bate doar până când aluatul este neted. (Veţi avea trei adăugări de făină şi două de smântână/iaurt.) 

Se toarna compozitia in forma si se coace la temp 180 grade cam 60-70 min. Rece il  vom pudra cu zahar.



 


Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu prune