Guguluf cu lamaie

de ionela2682 in Prajituri, 22 Oct 2011 | 5164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame faina
  • 1 / 2 linguriţă praf de copt
  • 1 / 2 linguriţă de sare
  • 110 grame unt  la temperatura camerei
  • 300 grame zahăr
  • 3oua mari
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • coaja de la 1/2 lamaie(fara membrana exterioară galben )
  • 1 / 2 lingura  esenta de  vanilie
  • 120 ml smantana sau iaurt simplu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu lamaie:

Pentru inceput aprindem cuptorul si-l setam pentru 180 grade


Se mixeaza untul şi zahărul până devine pufos, se adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie şi ouăle pe rand ,mixandu-se bine dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea.


Cu mixerul pe viteza scăzuta, se adaugă :1 / 3 din amestec de faina, alternativ cu smantana/iaurtul, aproximativ 1 / 2 ceasca. Sse bate doar până când aluatul este neted. (Veţi avea trei adăugări de făină şi două de smântână/iaurt.)


Se toarna compozitia in forma si se coace la temp 180 grade cam 60-70 min. Rece il vom pudra cu zahar.













 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Lau 1

23.10.2011, 17:05

frumos

mihaelaM 1

23.10.2011, 19:34

foarte frumos si sunt convinsa ca e si foarte delicios

LUK 1

24.10.2011, 08:35

frumos si bun bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa pentru vara