Guguluf cu lamaie

de ionela2682 in Prajituri, 22 Oct 2011 | 4503 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame faina
  • 1 / 2 linguriţă praf de copt
  • 1 / 2 linguriţă de sare
  • 110 grame unt  la temperatura camerei
  • 300 grame zahăr
  • 3oua mari
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • coaja de la 1/2 lamaie(fara membrana exterioară galben )
  • 1 / 2 lingura  esenta de  vanilie
  • 120 ml smantana sau iaurt simplu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu lamaie:

Pentru inceput aprindem cuptorul si-l setam pentru 180 grade


Se mixeaza untul şi zahărul până devine pufos, se adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie şi ouăle pe rand ,mixandu-se bine dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea.


Cu mixerul pe viteza scăzuta, se adaugă :1 / 3 din amestec de faina, alternativ cu smantana/iaurtul, aproximativ 1 / 2 ceasca. Sse bate doar până când aluatul este neted. (Veţi avea trei adăugări de făină şi două de smântână/iaurt.)


Se toarna compozitia in forma si se coace la temp 180 grade cam 60-70 min. Rece il vom pudra cu zahar.













 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Lau 1

23.10.2011, 17:05

frumos

mihaelaM 1

23.10.2011, 19:34

foarte frumos si sunt convinsa ca e si foarte delicios

LUK 1

24.10.2011, 08:35

frumos si bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Chec cu gem