Placinta frageda cu mere

de Rocsi in Prajituri, 14 Feb 2017 | 2152 vizualizari

 

In perioada asta, fructul cel mai consumat la noi, este marul. Ne plac merele, fie sa le consumam ca atare sau in deserturi. M-am oprit la o placinta frageda de aceasta data, cu umplutura de mere si bucati de nuca, indulcita cu indulcitor, care a iesit o nebunie ce se topeste in gura.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 gr unt
  • 80 gr smantana
  • 1 ou
  • 80 gr indulcitor Green Sugar pudra (sau 80 gr zahar)
  • 300 gr faina (eu am folosit de tara)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 1,4 kg mere
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri indulcitor Green Sugar pudra ( sau 3 linguri zahar)
  • 1 lingurita plina de scortisoara macinata
  • 1 mana miez de nuca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta frageda cu mere:

Incepem cu umplutura, pentru ca sa aiba timp sa se raceasca.

Spalam merele, le curatam de coaja si le trecem pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o cratita, punem uleiul, merele si indulcitorul pudra. Transferam cratita pe foc, focul sa fie potrivit spre mare. Amestecam continuu pana lichidul scade in totalitate. La final adaugam scortisoara, amestecam bine. Luam merele de pe foc, le lasam sa se raceasca.

Aluatul:

Intr-un bol, punem untul rece, smantana, oul si indulcitorul.

Toate acestea le mixam, apoi adaugam sarea, praful de copt si vanilia.

Incepem si incorporam faina cernuta, treptat, pana obtinem un aluat omogem si nelipicios.


Daca folositi faina de magazin, este posibil sa mai aveti nevoie de 2-3 linguri in plus fata de cantitatea scrisa.

Taiem in doua aluatul. Luam prima bucata, intindem o foaie potrivit de groasa.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm, punem foaia intinsa, taiem surplusul de pe margini.

Punem jumatate din miezul de nuca taiat bucatele, apoi rasturnam toata umplutura de mere rece, o nivelam cu o paleta.

Presaram restul de nuca tocata.

Intindem a doua foaie, o asezam deasupra si presam usor cu mainile. Daca avem surplus pe margini, il taiem.


Introducem placinta in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra, dar este coapta.

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racesca. O pudram cu indulcitor, o portionam si servim.

O pastram acoperita cu folie alimentara pentru a nu se intari.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Rocsi 1

18.02.2017, 20:21

Vanessa, multumesc

mirela0911 1

02.03.2017, 11:56

Cat e de buna!

Rocsi 1

02.03.2017, 18:43

Asa este, Mirela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tarta Alpina cu mere