Tiramisu reţeta cu fructe de padure

de diaconta in Prajituri, 20 Aug 2011 | 7469 vizualizari

 

M-am abatut de la Tiramisu reţetă originală,mi-a placut foarte mult gustul,mai putin aspectul,pentru ca m-am cam grabit si ar fi trebuit sa mai stea la frigider.Pofta era prea mare.

 

INGREDIENTE

  • un pachet piscoturi
  • 350 gr crema Mascarpone
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 300 gr lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri cafea ness
  • 200 gr frisca lichida
  • sirop de fructe de padure
  • baton snickers si fructe de padure pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţeta cu fructe de padure:

Tiramisu reţeta cu fructe de padure

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul,pana cand se obtine o spuma densa si s-a topit tot zaharul.Eu am mai adaugat doua linguri de lapte si zaharul s-a topit mai usor.Adaugam si amidonul.

Laptele se infierbanta si se adauga cele doua linguri de cafea ness.Se acopera vasul si se lasa cateva minute.Apoi se toarna cate putin peste crema de galbenusuri,mixand in continuare.Se transfera inapoi in vas si se pune pe baie de aburi pana cand se ingroasa.Amestecam cu o lingura de lemn.

Lasam sa se raceasca.Intre timp mixam frisca.Separat mixam crema Mascarpone.Cand crema de galbenusuri s-a racit o amestecam cu crema Mascarpone si frisca batuta.

Pentru ca nu am vrut sa exagerez cu cafeaua,am inmuiat piscoturile in sirop de fructe de padure.Mi-a placut si culoarea rezultata.

Piscoturile se trec foarte putin prin sirop pentru a nu se inmuia prea tare.

Asezam un rand de piscoturi,apoi crema si continuam la fel.

Am ornat cu bucati de baton snickers si fructe de padure.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţeta cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

mimmi 1

22.08.2011, 11:33

Bucataras Medi 1

22.08.2011, 12:31

cat de mult imi place fructele de padure...mmm......delicios tiramisu..............

diaconta 1

22.08.2011, 13:25

Medi,de ar fi fost si aspectul precum gustul,as fi fost multumita

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu mere si crema de vanilie