Chec din albusuri

de Miha in Prajituri, 18 Mai 2010 | 5309 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 lamaie
  • 50 g nuca macinata
  • 2 linguri bilute de ciocolata
  • 150 g faina
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Untul moale la temperatura camerei se freaca spuma impreuna cu zaharul. Se adauga zeama de lamaie (si coaja daca va place)  si se omogenizeaza. Apoi se pune faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata si bilutele de ciocolata. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza usor in compozitia cu unt.

Se unge formade chec cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor la foc medu, pana se rumeneste usor deasupra. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, apoi se feliaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

Miha 1

16.11.2010, 09:58

Mai...daca e cu ciocolata...nu poate fi decat bun.
Da, e adevarat ca si al meu ar fi putut fi alb, dar ... macar cateva bilute de ciocolata acolo... Ciocoholicul tot ciocoholic ramane.

Anastasia 1

16.11.2010, 10:36

adica sa inteleg ca pe asta il preferi cel mai mult ok ma mai gandesc daca-l fac pe asta promit sa revin cu poze

Miha 1

16.11.2010, 15:36

Anastasia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele