Guguluf cu mac si lamaie

de Valclaudia in Prajituri, 18 Sep 2013 | 1765 vizualizari

 

m-am inspirat de la Corina pentru blatul cu mac si lamaie. >:d< Restul a fost inspiratie de moment.....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua+ 1 galbenus (albusul il folosim la glazura)
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri ulei
  • 220 gr.faina
  • 180 gr zahar tos
  • 1/2 plic praf de copt
  • 70 gr. mac
  • coaja de la 1 lamaie
  • Glazura alba de lamaie:
  • 1 albus
  • 200 gr zahar pudra
  • sucul de la 1 lamaie
  • Pentru decor:
  • inimioare albe si roz
  • zahar colorat (roz)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu mac si lamaie:

Separam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar tos, batem albusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar, praful de sare si obtinem o spuma ferma.


Galbenusurile le mixam cu restul de zahar, praful de copt, 4 linguri de ulei, 70 gr. mac, coaja de lamaie.


Incorporam in acest amestec spuma de albusuri si faina, amestecand cu o lingura de lemn, usor, de jos in sus sa ramana aluatul aerat.


Turnam compozitia in forma de guguluf (unsa cu putin ulei), dam forma la copt in cuptorul preincalzit,la temperatura moderata timp de 40-50 minute.


Facem testul cu scobitoarea, scoatem forma din cuptor, scoatem guguluful din forma si asa fierbinte cum e, il ungem cu glazura alba de lamaie (folosim pentru asta o pensula din silicon).


Glazura de lamaie se prepara dupa cum urmeaza:


Batem albusul cu zaharul pudra utilizand mixerul la viteza cea mai mare. Adaugam sucul de lamaie si continuam sa mixam pana obtinem o glazura groasa


Dupa ce am imbracat guguluful in straie albe, il decoram cu inimioare roz si zahar. Tot roz... :x ...


Daca dorim sa servim in timp scurt, lasam guguluful in cuptorul cald (de la coptul blatului dar trebuie sa ne asiguram ca am oprit focul!), astfel glazura se va intari destul de repede..... la mine a fost nevoie de cca 15 minute.


Daca avem rabdare, glazura se va intari peste noapte. Portionam si servim.


:) Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu mac si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

angyb 1

18.09.2013, 22:51

vai ce bine arata

Lavinia 1

19.09.2013, 10:29

ce frumos arata!

mihaelar63 1

20.09.2013, 11:39

Place mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Plumcake cu ricotta si lamaie