Prajitura Rumba

de ela in Prajituri, 31 Dec 2012 | 7009 vizualizari

 

am vazut-o la Sidy si mi-a placut...este un deliciu,am facut-o de craciun si am repetat-o si pentru revelion,cu alte ingrediente....

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 10 albusuri
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 350 gr nuci macinate
  • 100 gr stafide
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 foi de napolitana

CREMA:

  • 10 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr unt moale
  • 1plic de 1,8gr ness brasero
  • 300 ml lapte

GLAZURA:

  • 200 gr ciocolata menaj
  • 3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rumba:

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul pana spuma de albusuri se intareste bine.Adaugam treptat faina cernuta amestecata cu praful de copt si omogenizam bine.Adaugam si stafidele care au stat in esenta de rom cel putin cu  30minute inainte,nucile macinate si zaharul vanilat si amestecam totul bine,usor.Punem compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt(am folosit tava mare de la delimano).Dam la cuptorul preincalzit cam 20-25minute(facem testul cu scobitoarea).Scoatem si lasam la racit.

Intr-o craticioara de ceramica punem galbenusurile amestecate cu zaharul pudra si laptele si lasam pe foc cam 10minute,amestecand continuu pana devine un sos gros.Lasam sa se racoreasca si adaugam plicul de nes si incorporam untul moale,lasat la temperatura camerei cateva ore.Dam la rece o ora.

Prajitura o asamblam astfel:prima foaie de napolitana o ungem cu jumatate din crema,punem apoi blatul,ungem cu restul de crema,apoi punem deasupra foaia de napolitana si presam bine.Lasam cateva ore la rece cu o greutate deasupra.

Glazura o preparam punand intr-o craticioara ciocolata rupta bucati.Cand s-a topit,adaugam uleiul treptat si omogenizam bine.Turnam glazura peste ultima foaie de napolitana si lasam sa se intareasca,apoi cu un cutit inmuiat in apa fierbinte taiem prajitura.Este delicioasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rumba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Corinuta 1

02.01.2013, 19:43

La multi ani Ela!

ela 1

02.01.2013, 20:34

Corina

ela 1

02.01.2013, 20:35

la multi ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!