Eclere

de nadina73 in Prajituri, 26 Feb 2010 | 3890 vizualizari

 

ti se topesc in gura

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml ulei
  • 8 oua
  • crema:eu am pus alta crema la care va raman albusurile dar e grozava
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri de faina
  • 250 zahar
  • 300 ml lpte
  • 1 pachet de unt
  • 3 vanilii
  • crema initiala (e cam dulce si de acea am pus alta)
  • 3 oua
  • 1 cana de zahar
  • 3 vanilii
  • 1 pachet de unt
  • ramane la alegerea vostra care  crema o faceti
  • glazura pt decor:
  • 100 g ciocolata se topeste cu o bucatica de unt si 2 linguri de smantana pe foc
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Se pun apa ,uleiul si sarea si cand fierbe se ia de pe foc si se pune faina ,dupa care se pun ouale numai cate unu si se amesteca foarte repede pana se incorporeaza toate ouale si se va desprinde aluatul de pe vas Apoi cu o forma se pun in tava (sau cu punga se taie la un capat putin) cam de grosimea unui deget( si de lung si de lat) si se coc la foc foarte mare 200-220 grade trebuie sa le prinda focul tare altfel nu cresc, inauntru trebuie sa ramane goale se vor umfla tare,atentie sa nu se arda .Dupa ce s-au copt se lasa la racit apoi cu un cutit bine ascutit se taie pe jumatate in doua (orizontal)si se umple cu crema .


crema :6 galbenusuri de freaca bine cu 8 linguri de faina ,zaharul si laptele sa nu se faca cocoloase dupa care se pune pe foc si se amesteca continu fiindca se prinde repede va deveni ca o budinca groasa apoi se pune vanilia si se lasa la rece. Dupa ce s-a racit se amesteca cu untul frecat spuma.


Cu crema obtinuta se umplu eclerele tot cu forma sau cu punga taiata in colt,iar apoi se poate pune si frisca .Deasupra se pune glazura de ciocolata.


Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Teo 1

27.02.2010, 18:59

Madi , fiindca iti plac uite , iti pregatesc eu un platou!

madi_marin 1

27.02.2010, 19:04

vezi sa fie pe el si eclerele.....

elena1988 1

12.03.2011, 14:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lapte