Guguluf din albusuri cu ciocolata si nuca

de Panacris in Dulciuri, 1 Dec 2012 | 1252 vizualizari

 

Un dulce simplu si savuros. Multumesc RuxyRux ptr inspiratie :-*

 

INGREDIENTE

  • albus de ou 250 g,
  • zahar tos 250 g,
  • zahar vanilinat Bourbon 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • faina alba de grau 500 g,
  • sare iodata 1 praf,
  • coaja de lamaie,
  • smantana 5 linguri,
  • unt 100 g,
  • ciocolata 50 g,
  • miez de nuca prajita 100 g,
  • zahar vanilinat ptr ornat 50 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf din albusuri cu ciocolata si nuca:

Albusurile se bat energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat, untul topit, smantana si coaja de lamaie. Dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si praful de sare. Se toarna aluatul obtinut intr-o forma de guguluf, tapetata cu unt si faina ( in cazul meu nu a fost nevoie, deoarece am folosit forma de guguluf din silicon, ce nu necesita aceasta operatiune ;) ), se presara miezul de nuci, care incoporeaza usor in compozitie. Prajitura se introduce in cuptorul preincins, la copt ptr cca. 45 de minute la foc mediu. Dupa ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in forma, apoi se rastoarna pe o farfurie se pudreaza cu zahar pudra vanilinat si se serveste alaturi de o cafea sau un ceai.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf din albusuri cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

alba_zori 1

02.12.2012, 07:53

ce frumos arata,si bun si ce trandafiri deasupra..din ciocolata par

Panacris 1

02.12.2012, 08:13

Multumesc ptr aprecieri! Trandafirii sunt din frunze uscate

papabundetot 1

23.10.2013, 14:57

ce frumos este

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Îngheţată cu iaurt şi piersici