Gulas de porc cu cartofi si galuste

de Rocsi in Porc, 6 Mar 2019 | 347 vizualizari

 

De ceva timp imi statea gandul la un gulas delicios cu galuste, asemanator celui unguresc, doar ca reteta nu este originala, ci adaptata dupa gustul nostru. L-am pregatit cu carne de porc, nu prea picant, cu cartofi si galuste, ca sa fie cat mai consistent. Ce bunatate a putut sa iese!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc cu putina grasime
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 2 ardei kapia
  • 4-5 cartofi potriviti
  • 200 ml suc de rosii de casa
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingura pasta de gogosari de casa (optional)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • boia de ardei iute
  • 1 lingura amestec de legume natural
  • patrunjel verde
  • 3-4 linguri ulei
  • Pentru galuste:
  • 1 ou
  • 1 lg apa
  • 4-5 lg faina
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de porc cu cartofi si galuste:

Carnea o spalati, o stergeti cu niste servetele si o taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o tocati marunt, iar morcovul si ardeii kapia ii taiati cubulete. Intr-o cratita incingeti uleiul. Adaugati carnea, o innabusiti 2-3 minute, apoi puneti ceapa, boia dulce si iute, sare si piper. Amestecati bine, lasati la foc potrivit cam 5 minute. Puneti ardeii kapia, morcovul, amestecati bine. Turnati apa pana acoperiti bine toata carnea, chiar sa depaseasca putin. Cartofii curatati ii taiati bucati mai mari. Fierbeti cam 15 minute carnea, apoi dati drumul si cartofilor, plus amestecul de legume. Amestecati.


Galustele: Bateti oul spuma cu sarea, adaugati apa, apoi faina treptat, amestecand pana obtineti un aluat omogen si usor lipicios. Presarati putina faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul si formati un sul subtirel. Taiati bucatele mici si astfel obtineti galustele. Dupa ce au trecut cele 15 minute, puneti si galustele. In cazul in care mai este nevoie de lichid, mai adaugati niste apa clocotita. Dupa ce au fiert 10 minute si galustele, puneti sucul de rosii, bulionul si pasta de gogosari. Amestecati bine. Mai condimentati daca este nevoie. Mai lasati la fiert pana sunt toate bine patrunse, iar sosul se ingroasa. Cand este gata, trageti gulasul deoparte. Tocati marunt patrunjelul verde, il presarati deasupra. Il serviti simplu sau cu muraturi. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de porc cu cartofi si galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

-Licurici- 1

07.03.2019, 13:05

Ce bine arata!

Adi 1

07.03.2019, 19:03

Foarte bun!

Rocsi 1

07.03.2019, 21:39

Va multumesc mult, dragi bucatarasi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert brownie cheesecake
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la cuptor