Gulyas de curcan cu ciuperci de padure si galuste din cartofi

de Panacris in Curcan, 12 Sep 2021 | 2698 vizualizari

 

O nouă rețetă din colecția rețete de suflet ;) Mândru mi-s Bucătăraș! ;)

 

INGREDIENTE

  • Aripă și pulpă de curcan cca. 1500 g,
  • Ceapă galbenă 3 bucăți,
  • Ulei de porumb 2-3 linguri,
  • Ardei gras roșu 1 bucată,
  • Ciuperci de pădure conservate cca, 400 g,
  • Sare iodată,
  • Foaie de dafin 2 bucăți,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Usturoi 2-3 căței,
  • Cimbru,
  • Vin roșu demisec 100 ml,
  • Pastă de roșii cca. 100 ml,
  • Pastă de ardei 2 linguri,
  • Boia de ardei dulce 2 lingurițe,
  • Semințe de chimen 1 linguriță,
  • Găluște din cartofi, cca. 350 g.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulyas de curcan cu ciuperci de padure si galuste din cartofi:

Carnea se curăță și se pune la fiert în vasul multicooker-ului l programul Boil cca. 30 de minute. Apoi  se scoate și se curăță de oase. Aparatul Multicooker Phillips se setează la programul Fry, pentru 10 minute, se pun bucățele de carne la călit în uleiul de porumb, pentru cca. 10 minute. Ceapa, ardeiul, se curăță, se taie mărunt, se adaugă la carnea fiartă, împreună cu ciupercile de pădure conservate, aparatul se setează la programul BOIL, pentru cca. 60 de minute, se adaugă cca. 1000 ml apă și apoi se apasă butonul START. După cele 60 de minute, se asezonează gulyas-ul cu sare, cimbru, piper, boia, semințe de chimen, pasta de roșii, pasta de ardei, vinul, apoi se setează aparatul din nou pentru cca. 30 de minute la boil. După 15 minute, se vor adăuga găluștele de cartofi și se mai lasă la fiert, până ce se gătesc. Gulyas-ul se servește fierbinte alături de murături de sezon. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyas de curcan cu ciuperci de padure si galuste din cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci