Gustare de vinata sau dovlecel

de anisoara in Aperitive / Garnituri, 17 Ian 2010 | 7642 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete sau dovlecei
  • 2 oua
  • 4 linguri de faina
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri de maioneza
  • 2 rosii
  • ulei pt prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gustare de vinata sau dovlecel:

1. Se spala bine vinetele. Se taie felii pe lungime de grosimea 5-8 mm. Se sareaza fiecare felie in parte si se lasa pe un vas plat timp de 10-20 minute pentru ca sa iasa sucul amarui.

2.  Se spala sub apa rece si se scurg, se usuca fiecare felie  cu servetele de bucatarie.

3. Intr-o farfurie se bat cu furculita ouale. In alta farfurie se toarna faina. Tigaia cu ulei se incalzeste bine.

4. Fiecare felie taiata se tavaleste prin faina , pe urma prin ou si se prajeste pina se rumeneste pe o parte si alta, timp de 5-7 minute.

5.  Se lasa putin sa se raceasca si se unge fiecare felie cu maioneza amestecata cu usturoiul pisat. Se adauga cite o felie de rosie proaspata si  se suprapune un capat peste celalalt.


Se procedeaza la fel cu toate feliile de vinata prajita.

6. Se aranjeaza pe farfurii si se orneaza cu flori taiate in forma de spirala din rosii si cu frunze de verdeata-marar sau patrunjel .

In alte cazuri , eu folosesc ca umplutura - morcov marinat  sau cite o felie de cascaval .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gustare de vinata sau dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Oana 1

18.01.2010, 08:52

Vai, ce bine arata As manca si eu o vanata

mihaelar63 1

18.01.2010, 12:35

vinetele sunt preferatele mele

anisoara 1

18.01.2010, 22:13

Cu placere, Va servesc pe toate, vinata deasemenea este leguma mea preferata, si stiu o multime de recete cu aceasta leguma .

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulouri festive