Haios

de LUK in Prajituri, 27 Dec 2010 | 11009 vizualizari

 

Reteta originala,de la mama e cu osanza de porc..dar n-am avut asa ca am folosit untura pentru ca imi era tare dor de cornuletele astea fragede care se topesc in gura...

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri de untura
  • 150gr margarina Rama
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de nuca
  • 4linguri de dulceata
  • zeama de la o jum de lamaie
  • 500gr faina
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Haios:

Untura,margarina,coaja rasa de la lamaie,oul si zaharul se mixeaza f bine.Se adauga apoi faina si se framanta un aluat,va fi f fraged.Se pune la frigider o ora.

Umplutura:nuca se amesteca cu dulceata(eu am folosit de piersici) si cu zeama de lamaie.

Dupa ce se scot din frigider se intinde o foaie pe masa tapetata cu faina,se taie patratele in mijlocul carora se pune o lingurita de umplutura,se impatura si se pun in tava(eu nu am uns deloc tava)Se coc la 180 de grade,25-30 min  si se dau fierbinti prin zahar pudra..se mananca reci,de preferat dupa ce au stat 2-3 ore la frigider..cel putin mie asa imi plac...cand le facea maica mea ..le cocea cu 2-3 zile inainte de Craciun si de abia in ajunul Craciunului primeam...

 

TIPS-URI

1

Aveti mare grija cand impaturati aluatul pt ca e f fraged si se crapa repede pe margini...la nevoie mai puneti faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Haios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

aziz 1

28.12.2010, 12:05

ionix 1

28.12.2010, 14:53

mişto... dar este haios sau haioş?? n-am mai auzit super

LUK 1

28.12.2010, 15:32

haioş

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!