Haios

de LUK in Prajituri, 27 Dec 2010 | 15640 vizualizari

 

Reteta originala,de la mama e cu osanza de porc..dar n-am avut asa ca am folosit untura pentru ca imi era tare dor de cornuletele astea fragede care se topesc in gura...

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri de untura
  • 150gr margarina Rama
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de nuca
  • 4linguri de dulceata
  • zeama de la o jum de lamaie
  • 500gr faina
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Haios:

Untura,margarina,coaja rasa de la lamaie,oul si zaharul se mixeaza f bine.Se adauga apoi faina si se framanta un aluat,va fi f fraged.Se pune la frigider o ora.

Umplutura:nuca se amesteca cu dulceata(eu am folosit de piersici) si cu zeama de lamaie.

Dupa ce se scot din frigider se intinde o foaie pe masa tapetata cu faina,se taie patratele in mijlocul carora se pune o lingurita de umplutura,se impatura si se pun in tava(eu nu am uns deloc tava)Se coc la 180 de grade,25-30 min  si se dau fierbinti prin zahar pudra..se mananca reci,de preferat dupa ce au stat 2-3 ore la frigider..cel putin mie asa imi plac...cand le facea maica mea ..le cocea cu 2-3 zile inainte de Craciun si de abia in ajunul Craciunului primeam...

TIPS-URI

1

Aveti mare grija cand impaturati aluatul pt ca e f fraged si se crapa repede pe margini...la nevoie mai puneti faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Haios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

aziz 1

28.12.2010, 12:05

ionix 1

28.12.2010, 14:53

mişto... dar este haios sau haioş?? n-am mai auzit super

LUK 1

28.12.2010, 15:32

haioş

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cabana cu bastonase