Halva ruseasca

de adrianae in Vegan / Raw vegan, 30 Mar 2011 | 19362 vizualizari

 

Cu greu am gasit o reteta care sa nu contina faina prajita si alte cele, si doar oleaginoase crude. Se poate varia oricat, puteti combina mai multe, totul e sa fie din ingredientele care va plac cel mai mult. Eu am folosit:

 

INGREDIENTE

  • 70 gr caju crud
  • 200 gr miez de seminte de floarea soarelui crude
  • 20 grame de migdale decojite crude
  • 105 grame lapte de cocos (se gaseste in comert, are o consistenta cremoasa, da o aroma minunata in orice l-ai pune, iar eu il folosesc drept sursa de grasime lichida atunci cand fac unt de arahide)
  • 95 grame de stafide
  • sucul de la jumatate de lamaie si inca putina apa plata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halva ruseasca:

Am facut la blender o treime din laptele de cocos cu nucile de caju – astia mi-a fost untul de caju (in loc de arahide).

Pasta de seminte am facut-o ad-hoc, direct peste untul caju, pe acelasi principiu: seminte + restul de lapte de cocos + blender bine bine de tot. Automat, s-a incorporat si untul caju, deci mai trebuie sa adaugam dulcegaria.

Dulcegaria a constat in stafide + zeama de lamaie facute terci la robotul de bucatarie. Trebuie sa devina o pasta cam de consistenta mierii, poate putin mai tare, drept pentru care se mai pune foarte putina apa plata. Chestiunea se amesteca cu pasta din oleaginoasele crude.

Pentru ca am presimtit ca nu va iesi de consistenta halvalei din comert, nestrivicioasa si neuscacioasa, am facut si-o faina din migdale (adica le-am dat rpin rasnita de cafea) pe care am adaugat-o chestiunii. Frigider peste noapte, desprins de forma in care a stat si pus in farfurie, plus dat o forma normala si gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Halva ruseasca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de mere