Tort Vegan de ciocolata cu avocado si zmeura

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Vegan / Raw vegan, 5 Iul 2013 | 6401 vizualizari

 

Stiati despre Roscove ca...au o valoare nutritionala ridicata, pastaile brun-roscate putand fi consumate atat ca si fruct dar cat si folosit in diferite produse de patiserie. Are numeroase proprietati terapeutice. Contine o cantitate importanta de glucide simple si complexe, pectine, amidon si vitamine. Pulberea din pulpa roscovelor are efecte antidiareice si de absorbtie a toxinelor microbiene.

 

INGREDIENTE

  • - 200 grame faina integrala;
  • - 1 praf de sare de roz de Himalaya;
  • - 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • - 1 avocado (pireu);
  • - 30 grame faina din fructe de roscove;
  • - 20 grame pudra de cacao bio;
  • - 200 grame zahar brut pudra;
  • - 250 ml bautura de soia (cu aroma de fructe de padure);
  • - 1 lingurita extract de vanilie;
  • - 60 ml ulei vegetal (de masline sau de arahide);
  • - 1-2 lingurite de cafea macinata (sau nes);
  • Pentru glazura:
  • 1 ciocolata amaruie bio (70% cacao),
  • 3 linguri Baileys,
  • 50 ml bautura de soia (aroma fructe de padure),
  • 3 linguri de zmeura proaspata,
  • 3 linguri de zahar brut + zmeura intreaga pentru decor final.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Vegan de ciocolata cu avocado si zmeura:

1. Se amesteca intr-un bol faina cu sarea, bicarbonatul de sodiu, pudra de cacao si faina de roscove.


2. Avocado se curata de coaja si pune intr-un blender impreuna cu bautura de soia si 4 linguri din cantitatea totala de zahar, pentru a se obtine un pireu.


3. Restul de zahar se amesteca cu extractul de vanilie, uleiul vegetal si pireul de avocado.


4. Se amesteca cu mixerul, ingredientele uscate impreuna cu compozitia de avocado pana se incorporeaza si se adauga 2 lingurite de cafea macinata sau nes. Eu am folosit o cafea cu aroma de ciocolata pe care am primit-o cadou din State. La fel de bine se potriveste si cu nes.


5. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Blatul se toarna intr-o tava mica de diametrul 15-18 cm.


6. Se coace pentru 50-55 minute sau pana trece testul scobitorii.


7. Pentru glazura de ciocolata: se topeste ciocolata la bain-marie, peste care se adauga Baileys si bautura de soia.


8. Pentru glazura de zmeura se pun intr-o tigaie 3 linguri de zmeura, 3 linguri de zahar si se pastreaza pr foc mic pana se topeste zaharul si zmeura lasa un sirop, amestecand din cand in cand.


9. Dupa ce s-a racit blatul, se unge cu glazura de ciocolata si cea de zmeura. Se decoreaza cu cateva bucati de zmeura deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Vegan de ciocolata cu avocado si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

06.07.2013, 20:43

Ce frumos si delicios

Angelina_Elena 1

14.07.2013, 23:14

O minunatie!

nilgun 1

08.09.2013, 17:21

minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata cu dulceata de zmeura