Tort Vegan de ciocolata cu avocado si zmeura

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Vegan / Raw vegan, 5 Iul 2013 | 6722 vizualizari

 

Stiati despre Roscove ca...au o valoare nutritionala ridicata, pastaile brun-roscate putand fi consumate atat ca si fruct dar cat si folosit in diferite produse de patiserie. Are numeroase proprietati terapeutice. Contine o cantitate importanta de glucide simple si complexe, pectine, amidon si vitamine. Pulberea din pulpa roscovelor are efecte antidiareice si de absorbtie a toxinelor microbiene.

 

INGREDIENTE

  • - 200 grame faina integrala;
  • - 1 praf de sare de roz de Himalaya;
  • - 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • - 1 avocado (pireu);
  • - 30 grame faina din fructe de roscove;
  • - 20 grame pudra de cacao bio;
  • - 200 grame zahar brut pudra;
  • - 250 ml bautura de soia (cu aroma de fructe de padure);
  • - 1 lingurita extract de vanilie;
  • - 60 ml ulei vegetal (de masline sau de arahide);
  • - 1-2 lingurite de cafea macinata (sau nes);
  • Pentru glazura:
  • 1 ciocolata amaruie bio (70% cacao),
  • 3 linguri Baileys,
  • 50 ml bautura de soia (aroma fructe de padure),
  • 3 linguri de zmeura proaspata,
  • 3 linguri de zahar brut + zmeura intreaga pentru decor final.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Vegan de ciocolata cu avocado si zmeura:

1. Se amesteca intr-un bol faina cu sarea, bicarbonatul de sodiu, pudra de cacao si faina de roscove.


2. Avocado se curata de coaja si pune intr-un blender impreuna cu bautura de soia si 4 linguri din cantitatea totala de zahar, pentru a se obtine un pireu.


3. Restul de zahar se amesteca cu extractul de vanilie, uleiul vegetal si pireul de avocado.


4. Se amesteca cu mixerul, ingredientele uscate impreuna cu compozitia de avocado pana se incorporeaza si se adauga 2 lingurite de cafea macinata sau nes. Eu am folosit o cafea cu aroma de ciocolata pe care am primit-o cadou din State. La fel de bine se potriveste si cu nes.


5. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Blatul se toarna intr-o tava mica de diametrul 15-18 cm.


6. Se coace pentru 50-55 minute sau pana trece testul scobitorii.


7. Pentru glazura de ciocolata: se topeste ciocolata la bain-marie, peste care se adauga Baileys si bautura de soia.


8. Pentru glazura de zmeura se pun intr-o tigaie 3 linguri de zmeura, 3 linguri de zahar si se pastreaza pr foc mic pana se topeste zaharul si zmeura lasa un sirop, amestecand din cand in cand.


9. Dupa ce s-a racit blatul, se unge cu glazura de ciocolata si cea de zmeura. Se decoreaza cu cateva bucati de zmeura deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Vegan de ciocolata cu avocado si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

06.07.2013, 20:43

Ce frumos si delicios

Angelina_Elena 1

14.07.2013, 23:14

O minunatie!

nilgun 1

08.09.2013, 17:21

minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort ciocolatos cu crema de lamaie si fructe de padure