Halva turceasca

de ralu_ca in Dulciuri, 24 Mar 2013 | 24417 vizualizari

 

Mi-am adus aminte de gustul placut al copilariei, cand bunica ne facea de fiecare data..halva turceasca...!

 

INGREDIENTE

  • jumatate pachet unt topit
  • 4 linguri faina
  • 2 pahare sirop ( 2 pahare apa fiarta cu 1 cana zahar )
  • zahar vanilat
  • scortisoara
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halva turceasca:

Untul topit se infierbanta, adaugam faina si amestecam continuu sa nu se arda. Cand faina se rumeneste bine, o oparim cu 2 pahare de sirop amestecand continuu. Lasam sa fiarba pana se ingroasa.

Compozitia calda se aseaza cu lingura pe farfurie, in ce forma se doreste, dupa care se presara cu zahar vanilat combinat cu scortisoara.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Halva turceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

adry88 1

24.03.2013, 15:46

Bya Ralu 1

24.03.2013, 16:54

super

Teo 1

24.03.2013, 20:52

Poate este mai buna ,caci nu am regasit in niciun fel de pachet gustul de odinioara ...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Halva grecească