Hamburger umplut

de AlexTeacher in Vita, 3 Iul 2017 | 1671 vizualizari

 

Un hamburger facut acasa e tot ce se poate mai bun. Eu i-am pus si branza cheddar inauntru ca sa se topeasca si sa curga atunci cand il prajesc. 
Reteta video o gasesti mai sus, sa fii sigur ca nu ratezi nicio etapa.

 

INGREDIENTE

chifle

  • 600 g faina 000
  • 25 g drojdie proaspata
  • 30 g de unt topit
  • 250 ml de apa calduta
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura de zahar
  • 3 linguri rase de bicarbonat
  • 1 lingurita de sare
  • seminte de susan

chiftelele

  • 800 g carne tocata, antricot, proportie 70% carne 30% grasime
  • 200 g branza cheddar
  • 2 catraveti murati
  • 2 rosii
  • 2 cepe rosii
  • cateva frunze de salata
  • 8 felii de bacon
  • ketchup
  • mustar
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburger umplut:

Chiflele facute in casa sunt senzationale. Iata cum sa le prepari.


Sfaramiteaza drojdia cu zaharul si dizolv-o in apa calduta si las-o la cald, pana observi ca se formeaza bule deasupra.


Pune apoi aceasta compozitie intr-un malaxor si porneste-l pe viteza mica.


Amesteca faina cu sarea si incorporeaz-o treptat peste.


Pune si untul si creste viteza la mediu;


Lasa la framantat cca. 8-10 min, pana obtii un aluat ferm, nelipicios.


Tapeteaza un bol mare cu faina si pune aluatul in acesta – presara putina faina si deasupra si acopera cu un prosop sau cu o folie de plastic;


Lasa-l la crescut cca o ora, la cald;


Intre timp, pune apa cu sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, opreste focul si adauga bicarbonatul.


Imparte aluatul in 4 bucati si formeaza chiflele dupa plac.


Pune cate o chifla intr-o spumiera si scufund-o in apa clocotita pentru cateva secunde, apoi asaz-o direct in tava tapetata cu hartie de copt.


Dupa ce ai oparit toate chiflele pentru cateva secunde, cresteaza-le cu ajutorul unui cutit;


Unge-le cu galbenus de ou si presara seminte de susan.

Coace-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc usor deasupra.


Lasa-le la racit pe un gratar inainte de servire, acoperite cu un prosop;



Urmeaza carnea.


Procentajul de carne vs grasime trebuie sa fie de 70 – 30%. Vrei sa obtii un burger suculent, si nu unul uscat.


Asezoneaza bine carnea cu sare si imparte-o in 8 bucati, a cate 100 g fiecare.


Taie cheddarul in bucati (daca nu aveti cheddar puteti folosi si cascaval) si puneti cate un cubulet pe 4 felii;


Inchide cele 4 felii cu celelalte 4 ramase, apasand bine la capete;



Incinge o tigaie grill si pune chiftelele de burger inauntru


Intre timp, ia o tava de cuptor, pune hartie de copt in ea, asaza feliile de bacon, iar deasupra pune alta hartie de copt si inca o tava – faci acest lucru ca sa obtii acele felii de bacon perfect drepte;


Introdu tavile in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pana se rumenesc;



Ne intoarcem la burger.


Dupa cca 2-3 minute pe fiecare parte, scoate-l pe o farfurie si lasa-l putin la odihnit;


Taie chiflele pe jumatate si pune o frunza de salata;



Pune apoi chifteaua de burger, 2 felii de bacon, urmat de ketchup si mustar;


Adauga rondele de castraveti murati, rondele de rosii, ceapa rosie si inca o frunza de salata;


Repeta acest procedeu cu fiecare burger in parte;



 

TIPS-URI

1

Procentajul de carne vs grasime trebuie sa fie de 70 – 30%. Vrei sa obtii un burger suculent, si nu unul uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburger umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Bunica 1

03.07.2017, 20:28

Gustos și sănătos!

Rocsi 1

03.07.2017, 20:35

Ioooooi, cat de grozav!

miki_a 1

04.07.2017, 09:55

O rețetă de top!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Hamburgeri