Hamburger umplut

de AlexTeacher in Vita, 3 Iul 2017 | 1258 vizualizari

 

Un hamburger facut acasa e tot ce se poate mai bun. Eu i-am pus si branza cheddar inauntru ca sa se topeasca si sa curga atunci cand il prajesc. 
Reteta video o gasesti mai sus, sa fii sigur ca nu ratezi nicio etapa.

 

INGREDIENTE

chifle

  • 600 g faina 000
  • 25 g drojdie proaspata
  • 30 g de unt topit
  • 250 ml de apa calduta
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura de zahar
  • 3 linguri rase de bicarbonat
  • 1 lingurita de sare
  • seminte de susan

chiftelele

  • 800 g carne tocata, antricot, proportie 70% carne 30% grasime
  • 200 g branza cheddar
  • 2 catraveti murati
  • 2 rosii
  • 2 cepe rosii
  • cateva frunze de salata
  • 8 felii de bacon
  • ketchup
  • mustar
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburger umplut:

Chiflele facute in casa sunt senzationale. Iata cum sa le prepari.


Sfaramiteaza drojdia cu zaharul si dizolv-o in apa calduta si las-o la cald, pana observi ca se formeaza bule deasupra.


Pune apoi aceasta compozitie intr-un malaxor si porneste-l pe viteza mica.


Amesteca faina cu sarea si incorporeaz-o treptat peste.


Pune si untul si creste viteza la mediu;


Lasa la framantat cca. 8-10 min, pana obtii un aluat ferm, nelipicios.


Tapeteaza un bol mare cu faina si pune aluatul in acesta – presara putina faina si deasupra si acopera cu un prosop sau cu o folie de plastic;


Lasa-l la crescut cca o ora, la cald;


Intre timp, pune apa cu sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, opreste focul si adauga bicarbonatul.


Imparte aluatul in 4 bucati si formeaza chiflele dupa plac.


Pune cate o chifla intr-o spumiera si scufund-o in apa clocotita pentru cateva secunde, apoi asaz-o direct in tava tapetata cu hartie de copt.


Dupa ce ai oparit toate chiflele pentru cateva secunde, cresteaza-le cu ajutorul unui cutit;


Unge-le cu galbenus de ou si presara seminte de susan.

Coace-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc usor deasupra.


Lasa-le la racit pe un gratar inainte de servire, acoperite cu un prosop;



Urmeaza carnea.


Procentajul de carne vs grasime trebuie sa fie de 70 – 30%. Vrei sa obtii un burger suculent, si nu unul uscat.


Asezoneaza bine carnea cu sare si imparte-o in 8 bucati, a cate 100 g fiecare.


Taie cheddarul in bucati (daca nu aveti cheddar puteti folosi si cascaval) si puneti cate un cubulet pe 4 felii;


Inchide cele 4 felii cu celelalte 4 ramase, apasand bine la capete;



Incinge o tigaie grill si pune chiftelele de burger inauntru


Intre timp, ia o tava de cuptor, pune hartie de copt in ea, asaza feliile de bacon, iar deasupra pune alta hartie de copt si inca o tava – faci acest lucru ca sa obtii acele felii de bacon perfect drepte;


Introdu tavile in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pana se rumenesc;



Ne intoarcem la burger.


Dupa cca 2-3 minute pe fiecare parte, scoate-l pe o farfurie si lasa-l putin la odihnit;


Taie chiflele pe jumatate si pune o frunza de salata;



Pune apoi chifteaua de burger, 2 felii de bacon, urmat de ketchup si mustar;


Adauga rondele de castraveti murati, rondele de rosii, ceapa rosie si inca o frunza de salata;


Repeta acest procedeu cu fiecare burger in parte;



 

TIPS-URI

1

Procentajul de carne vs grasime trebuie sa fie de 70 – 30%. Vrei sa obtii un burger suculent, si nu unul uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburger umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Bunica 1

03.07.2017, 20:28

Gustos și sănătos!

Rocsi 1

03.07.2017, 20:35

Ioooooi, cat de grozav!

miki_a 1

04.07.2017, 09:55

O rețetă de top!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Hamburgeri