Hamburgeri de casă cu sos alioli

de sisterskitchen in Mancaruri cu carne, 14 Sep 2012 | 3015 vizualizari

 

În weekend am făcut hamburgeri.De data aceasta am luat carne de viţel şi aşa cum i-am făcut, aşa i-am şi terminat.Concluzia e una şi simplă:data viitoare dublăm cantităţile:D.Gustul hamburgerilor făcuţi in casă nu se compară cu cei din comert,asă că vă sfătuim să incercati această retetă

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 400 gr carne viţel de lapte, tocată – ies cca 8 hamburgeri
  • 100 gr pulpă de roşii.
  • 1 ceapă medie
  • 1 lingură sos de soia light
  • câte un vârf de cuţit nucşoară, five-spice, boia afumată
  • 1 linguriţă oregano
  • 50 ml bere
  • 1 lingură sos worcester (amestec anglo-indian de mirodenii,cu gust dulce,acrişor,sărat dar persistent picant)
  • un praf de piper,
  • sare
  • 1 lingură ulei de floarea soarelui
  • Sos alioli (maioneză, lămâie, şofran)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburgeri de casă cu sos alioli:

1.Se toacă ceapa cât se poate de fin, se căleşte în ulei până devine translucidă, dar nu rumenă.

2.Se adaugă pulpa de roşii, bine scursă de lichid.Se căleşte amestecul 3-4 minute, apoi se adaugă restul de condimente, piper şi un vârf de sare.

3.Se lasă să scadă pe foc, la foc mic, până obţineţi o pastă groasă.Se lasă la răcit câteva minute, apoi se adaugă la carnea tocată, împreună cu berea şi sosul worcester.

4. Se frământă compoziţia cu mâinile, să se frăgezească şi să se îmbine aromele. Lăsaţi-o la frigider minim o oră şi jumătate.

5.Incingeţi grătarul.Cu palmele ude, formaţi chiftele plate, cu diametrul de cca 8-10 cm.

6.Se frig cca 2-3 minute pe fiecare parte, până obţineţi dungi frumoase.Carnea trebuie să rămână suculentă, aşa că e bine să adăugaţi sare doar după ce aţi luat hamburgerii de pe grătar.


Carnea de viţel e fragedă, se vor topi în gură.Se servesc pe felii de pâine pufoase, puţin rumenite pe grătar.Stropiţi cu sos alioli după plac.

Garnitura clasică: câţiva cartofi crocanţi răsfăţaţi cu ketchup bun şi o salată simplă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburgeri de casă cu sos alioli" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

adry88 1

16.09.2012, 15:16

gustosi

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:21

babi5 1

07.10.2014, 06:58

F

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

de RODIMUR 7

ieri la 22:49

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Stufat din coaste de ied