Hamburgeri de casă cu sos alioli

de sisterskitchen in Mancaruri cu carne, 14 Sep 2012 | 3938 vizualizari

 

În weekend am făcut hamburgeri.De data aceasta am luat carne de viţel şi aşa cum i-am făcut, aşa i-am şi terminat.Concluzia e una şi simplă:data viitoare dublăm cantităţile:D.Gustul hamburgerilor făcuţi in casă nu se compară cu cei din comert,asă că vă sfătuim să incercati această retetă

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 400 gr carne viţel de lapte, tocată – ies cca 8 hamburgeri
  • 100 gr pulpă de roşii.
  • 1 ceapă medie
  • 1 lingură sos de soia light
  • câte un vârf de cuţit nucşoară, five-spice, boia afumată
  • 1 linguriţă oregano
  • 50 ml bere
  • 1 lingură sos worcester (amestec anglo-indian de mirodenii,cu gust dulce,acrişor,sărat dar persistent picant)
  • un praf de piper,
  • sare
  • 1 lingură ulei de floarea soarelui
  • Sos alioli (maioneză, lămâie, şofran)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburgeri de casă cu sos alioli:

1.Se toacă ceapa cât se poate de fin, se căleşte în ulei până devine translucidă, dar nu rumenă.
2.Se adaugă pulpa de roşii, bine scursă de lichid.Se căleşte amestecul 3-4 minute, apoi se adaugă restul de condimente, piper şi un vârf de sare.
3.Se lasă să scadă pe foc, la foc mic, până obţineţi o pastă groasă.Se lasă la răcit câteva minute, apoi se adaugă la carnea tocată, împreună cu berea şi sosul worcester.
4. Se frământă compoziţia cu mâinile, să se frăgezească şi să se îmbine aromele. Lăsaţi-o la frigider minim o oră şi jumătate.
5.Incingeţi grătarul.Cu palmele ude, formaţi chiftele plate, cu diametrul de cca 8-10 cm.
6.Se frig cca 2-3 minute pe fiecare parte, până obţineţi dungi frumoase.Carnea trebuie să rămână suculentă, aşa că e bine să adăugaţi sare doar după ce aţi luat hamburgerii de pe grătar.

Carnea de viţel e fragedă, se vor topi în gură.Se servesc pe felii de pâine pufoase, puţin rumenite pe grătar.Stropiţi cu sos alioli după plac.
Garnitura clasică: câţiva cartofi crocanţi răsfăţaţi cu ketchup bun şi o salată simplă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburgeri de casă cu sos alioli" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (19)

adry88 1

16.09.2012, 15:16

gustosi

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:21

babi5 1

07.10.2014, 06:58

F

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Shaorma