Harisi

de RuxyRux in Prajituri, 22 Noi 2010 | 2762 vizualizari

 

Prajitura arabeasca delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 200 g nuca de cocos
  • 1 pachet de gris500 g
  • 150 g unt (topit)
  • 2 cutii iaurt mari 375 gr
  • 2 praf de copt
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 2 pahare de apa
  • 2 pahare de zahar 
  • zema de la o lamaie
  • Tava 25/30
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Harisi:

Toate ingredientele se amesteca si se lasa o ora la odihnit la intuneric( acoperiti cu ceva)


Se pune in tava unsa cu putin unt si se da la cuptor in jur de 45-50 de min.


Inainte sa fie gata cu zece minute taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte in patratele si turnam usor siropul facut in urmatorul fel:


Punem un ibric pe foc cu doua pahare de apa si doua pahare de zahar, dam un clocot luam de pe foc si turnam zeama de la o lamaie si un pliculet de zahar vanilat.


Se mai da tava la cuptor inca zece minute si servim cu frisca si migdale, alune, prajite si maruntite la robot.


O gasiti pas cu pas si pe blogul lui Edith....



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Harisi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

tanyapatap 1

26.11.2010, 14:52

dentistutza 1

23.02.2012, 16:13

RuxyRux 1

23.02.2012, 16:15

Multumesc draga mea..e una din prajiturile de care ma leaga tare multe amintiri...e un dulce superb!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert fursecuri cu branza

de Lau 9

ieri la 21:36

Aperitiv triunghiuri cu branza

ieri la 21:16

Desert strudel cu visine, cocos si sirop de artar

de RuxyRux 9

ieri la 20:25

Desert tort cu marshmallows si coacaze

de Lau 9

ieri la 19:20

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si nuca de cocos