Hrean cu otet

de susu in Conserve, 11 Feb 2015 | 1230 vizualizari

 

E prima oara cand pun hrean la borcan, de facut nu faceam dar mancam......., reteta e grozava

 

INGREDIENTE

  • 3 radacini mari de hrean
  • 20 g zahar (2 lingurite)
  • 10 g sare(1 lingurita rasa)
  • 50 ml otet, eu am folosit de mere
  • 100 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hrean cu otet:

Se pregateste lichidul in care se va conserva hreanul, si anume 100ml de apa rece se amesteca bine cu 50ml de otet 1 lingurita de sare si 2 lingurite de zahar, pana cand zaharul se dizolva.


Se curata hreanul de coaja si se da radacina de hrean pe razatoarea mica sau prin masina de tocat. Eu am folosit razatoarea dar a fost destul de dur, pentru ca am lacrimat ca niciodata chiar si cu ochelarii de soare pusi la ochi.


Pentru a diminua senzatia de iuteala puteti deschide ferestrele si puteti incerca sa stati cat mai departe cu nasul si ochii de razatoare.


Hreanul ras se pune intr-un borcan curat si se preseaza bine, apoi se toarna usor amestecul de otet cu apa si zahar pana cand hreanul este acoperit complet de lichid.


Se inchide borcanul bine cu un capac si conserva mea de hrean pentru iarna este gata, se poate pastra ata in camara cat si in frigider, insa dupa ce deschideti borcanul este bine sa il pastrati la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Hrean cu otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

11.02.2015, 16:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cherry la borcan